Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (İNDEX) Kayseri Şubesi tarafından ‘Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü’ nedeniyle düzenlenen programda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
İNDEX tarafından kentte bulunan bir otelde ‘Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü’ dolayısıyla program düzenlendi. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İNDEX Kayseri Şube Başkanı Recep Gamberov, Hemreylik Günü’nün dünya Azerbaycanlılarının birlik ve beraberlik günü Azerbaycan nüfusunun birbirleriyle iletişim kurmaları, birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için önemli bir yeri bulunduğunu söyledi. Gamberov, “Bugün bu bayram Azerbaycan diyasporası için en büyük günlerden birisi olmuştur” dedi.
Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise Türkiye ile Azerbaycan arasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, burada yaptığı konuşmada, Haydar Aliyev’in ‘İki devlet bir millet’ sözünü hatırlatarak, “Bu Türkiye ile Azerbaycan’ın hem dış politikasını hem insani yapısını, hem kültürünü çok güzel açıklayan bir sözdür. Birlik ve beraberliğimizin dünyaya örnek olduğunu belirtmek isterim. Aramızda sorun olmayan yegane ülkelerden biridir” ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Argunşah da Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini anlatan konuşma yaptı.