Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Vergi Haftası Muş’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen vergi rekortmeni ödül töreninde Muş’un vergi rekortmenleri ödüllendirildi. Muş’ta AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı’na başvuruda bulunan 65 kişi arasında vergi rekortmeni olan tek kişi Fatih Cengiz. Cengiz, bundan önceki yıllarda da vergi rekortmeni olarak dikkat çekmişti. 2011 yılından bu yana vergi rekortmenliğine abone olan Cengiz, bu yıl da Kurumlar Vergisi’nde Muş Vergi Rekortmeni olmayı başardı. Plaketini Vali Vedat Büyükersoy’un elinden alan ve Muş’a hizmet etmek ve Muşluya hizmet etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Cengiz, hem istihdam sağladığını hem de yatırım yaptığını söyledi.
1 Haziran 2013 tarihinde Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildiğini hatırlatan Fatih Cengiz, “Yatırımlarımın büyük kısmı Muş’tadır. Şirketlerimizde yaklaşık bin 500 kişi istihdam etmekteyiz. Türkiye’nin 35 noktasında devam eden işlerimiz var. İstihdam konusunda Muş’a öncelik tanıyoruz. Muşlunun iş sahibi olması, aş sahibi olması için ne gerekirse onu yapıyoruz. 2011 yılından bu yana her yıl vergi rekortmenleri arasında yer almaktayız. Bu yıl da Cengizler Yol Yapı A.Ş. olarak vergi rekortmenleri listesine girmeyi başardık. Bundan sonraki hedefimiz Muş’a bir eğitim yuvası kazandırmak olacak. Cengizler olarak Muş’a bir okul yaptırmayı planlıyoruz” dedi.
Muşlu öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak için de ilk defa burs çalışması başlattıklarını hatırlatan Cengiz, “Muş’ta bin öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerinde, bunun çok da gerçekçi olmadığını iddia edenler oldu. Başvuruları almaya başladığımızda 2 binden öğrencinin talebi olduğunu gördük. Burslardan yararlanmak isteyen hiçbir Muşlu öğrenciyi geri çevirmedik. Evraklarını eksiksiz getiren her öğrenciye burs verdik. Bugün itibari ile burslardan yararlanan öğrenci sayımız bin 521 olmuştur. Bunu her yıl arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Hem eğitime hem istihdama hem de milli gelire katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.