Esenyurt'ta 32 yaşındaki elektrik elektronik mühendisi kadın, okul servisini kaçıran 6 yaşındaki oğlunun ellerini, kollarını ve belini çamaşır ipiyle bağladı. İpin diğer ucunu da otomobiline bağlayan kadın, aracı da hareket ettirdi. Küçük çocuğun araca bağlı şekilde koştuğunu gören vatandaşlar duruma müdahale etti. Gözaltına alınan kadın çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Görüntülerden sonra harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri çocuğu savcılık kararı ile himayesine aldı.
İŞTE O ŞOK GÖRÜNTÜ!



GÖRGÜ TANIKLARI: BÖYLE ÇOCUK TERBİYESİ OLMAZ
Ebru Memiş'i görenlerin ifadeleri ise kan dondurdu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, anne küçük çocuğu bağlayıp bir süre arabayı çalıştırıp gitti. Çocuğun ağlayıp bağırmasını gören zabıta ekipleri polise haber verdi ve görüntülere konu olan olay gerçekleşti. Görgü tanıkları, “Bir annenin böyle yapabileceği kimin aklına gelebilir ki? Kolundaki ipleri çözmeye çalıştık bize izin vermedi. "Karışamazsınız, benim oğlum" dedi. Çok sıkı bağlamıştı, neredeyse şişme montu kopacaktı. Olayı gören zabıta ekipleri polise haber verdi. Şok olduk. Böyle bir çocuk terbiyesi olamaz" şeklinde görüş verdi.



Yenisafak.com'a konuşan çocuğun babası Umut Kurt, gece boyunca sosyal hizmetlerde oğlunu beklediğini söyleyerek, “Çocuğumu şimdilik bize de vermiyorlar. Neden bize verilmediğiyle ilgili de üzgünüz. Ebru ile ilgili olarak da kesinlikle konuşmak istemiyorum. Fakat çocuğum ne olacak bilmiyorum. Sabah saatlerinde sosyal hizmetlerde bize gösterdiler oğlumu" dedi.



ÇOCUK BÖBREK VE TANSİYON HASTASI
Minik çocuğun bir böbreğinin doğuştan çalışmadığını ifade eden baba Kurt, “Sağlık durumundan dolayı tuzsuz yemek yemesi gerekiyor. Bununla ilgili diyet listesini verdik yetkililere. İki dakika da gördük. "Ben burada oyun oynuyorum. Siz de dışarıdasınız. Gitmeyin" dedi bana. Oğlumun bir böbreği tam çalışmıyor. Doğuştan gelen böyle bir rahatsızlığı var ve tansiyon hastası. İlaçları var kullandığı. Sosyal hizmetler çok iyi ilgileniyor ama sonuçta ben de çocuğumun yanımda olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"EBRU'NUN AİLEVİ SORUNLARI VARDI"
3 sene önce Ebru Memiş ile ayrıldığını ifade eden Umut Kurt, “Aramızda şiddetli geçimsizlik vardı. Ebru'nun da bir takım ailevi sorunları vardı. Bana karşı da bir şiddet girişimi olmadı. Bu kadar ileri düzeye gittiği için biz de şoktayız. Haftanın 3 günü bende 4 günü onda kalıyordu. Oğlum biraz keyfe keder bir çocuktur. O sabah da okula gitmek istememiş, uyanmak istememiş. Ancak öğretmenlerinden aldığım bilgiye göre okulda gayet uyumlu ve başarılı bir öğrenci. Öğretmenler kendisinden memnun. Konuyla ilgili yasal süreç devam edecek. Sosyal hizmetler bizim oturduğumuz eve bakacak bildiğim kadarıyla. Ben de velayet davası ve velayet tedbiri açmak için savcılığa başvuracağım" diye görüş verdi.