Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Zor bir atmosferde oynadık, oyuncularımın performansından memnunum" dedi.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Fenerbahçe, deplasmanda Celtic ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, Celtic karşısında iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, "Celtic, uzun toplarla gol bulmaya çalıştı. Bu yüzden Kjaer’e kendisine top geldiğinde orta saha oyuncusu gibi çıkmasını istedim. Ataklara katılmasını ve takımın daha geniş oynamasını istedim. Böyle zorlu bir deplasmandan bir puanla ayrılmak güzel. Galip de gelebilirdik ama olmadı" dedi
Basın mensuplarının, takımda stoper sorunu olduğu yönündeki sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Üç stoperimiz sakatlık yaşadı. Bu sakatlıkları yaşamadan önce savunmamızın koordinasyonu son derece iyiydi. Sakatlıkla beraber stoperlerimiz arasında koordinasyonu kaybettik. Zor bir atmosferde oynadık, onların performansından memnunum. Eğer takım gol yiyorsa takım olarak yiyoruz" cevabını verdi.
Son haftalarda Van Persie ve Fernandao’nun sonradan oyuna girip gol atmalarıyla ilgili bir soruya ise Pereira, şöyle cevap verdi:
"Oyuna sonradan girip, katkı yapıyorlarsa, bu onların ne kadar motive oldukların gösterir. Bu akşam da böyleydi. Onların ne kadar motive olduklarını gördüm. Bugün sonradan oyuna katılan oyuncuların konsantrasyonu üst düzeydeydi. Bugün yaptığımız değişiklikleri yapabilmemiz için birinin kulübede olması gerekiyordu."