Çanakkale'de dün gece Çanakkale-İzmir Karayolu'nda yapılan denetimlerde durdurulan bir kamyonun kasasında 5 ton midye ve deniz patlıcanı ele geçirildi. Midye ve deniz patlıcanları yeniden toplandıkları bölgelerde denize döküldü.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Kontrol Ekipleri, Çanakkale Boğazı'nda yasak olmasına rağmen kaçak olarak toplanan midye ve son dönemde kaçak avlananların gözdesi haline gelen deniz patlıcanına yönelik denetimlerini sürdürüyor.


ŞAŞAKALDILAR

Dün gece, Çanakkale-İzmir Karayolu'nda yapılan denetimlerde durdurulan bir kamyonun kasasında, çuvallar içinde 2 ton midye ile bidonlar içinde 3 ton deniz patlıcanı ele geçirildi.

Kaçak olarak toplanan midye ve deniz patlıcanlarına el konulurken, 1 kişiye bin 55 TL para cezası kesildi. El konulan kaçak midye ve deniz patlıcanları tekrar denize döküldü.

YURT DIŞINA SATACAKLARDI

Ele geçirilen midyelerin dolması yapılarak piyasaya sürülmek üzere toplandığı öğrenilirken, deniz patlıcanlarının ise yurt dışına satılmasının amaçlandığı bildirildi.