Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulda yeni açılan bölümlerinin tanıtım yaptı.
Besni Osman İsot Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesinde yapılan toplantıya Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü M. Murat Göğüş, okul müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar, “Kamuoyunda eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen okulumuzun şu anki binası, 2013 yılında Osman İsot’un adını yaşatmak adına İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan İsot tarafından eski tekel binası olan arsaya yaptırılmıştır. 1 yıl içerisinde 24 derslikli olarak tamamlanan Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yani binamızda eğitime başlamanın sevincini yaşıyoruz.
Besni’de doğan Merhum Osman İsot tarafından Adana’da 1965 yılında kurulan Türkiye’nin saygın şirketleri arasında yer alan İsotlar Grup, Özellikle Otomotiv sektöründeki yatırımları ve Türkiye genelini kapsayan geniş satış ve servis ağına sahip markalarıyla yarım asırdır hizmet veriyor. İsot Grup kurucusu olan Sayın Osman İsot’ u da burada rahmetle ve minnetle anıyorum. Okulda müdür olarak görev yaptığım 5 aylık süre zarfında, birçok mesai arkadaşımızla yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda, okulumuzun ilçemizde tanınmadığı ya da eksik tanındığı düşüncesi bizde hasıl oldu. Özellikle İsot Yönetim Kurulunun okulumuza olan destekleri ve okulumuza sağladığı avantajlar noktasında okulumuzu tercih edecek öğrencileri ile veliler bilgilendirmek ayrıca sizlerin aracılığıyla Besni kamuoyunu haberdar etmek istedik. Okulumuzda bu yıl açılan iki bölümden biri olan otomotiv bölümümüzün atölyesi İsot Yönetim Kurulunun desteğiyle gönderdikleri golf marka eğitim amaçlı araç dahil Doğuş Otomotiv tarafından bütün ihtiyaçları karşılanmıştır.
Ayrıca yine bu yıl okulumuzda ilk defa Tesisat ve İklimlendirme bölümüne öğrenci alacağız. Yaptığımız araştırmalar sonucunda özellikle doğalgaz tesisatı, su tesisatı alanında ülkemizde ara eleman ihtiyacının fazla olduğu ve bu bölümden mezun olacak öğrencilerimizin iş alanının çok geniş olduğu düşünmekteyiz. Bunun yanı sıra okulumuzda elektrik, metal, makine ve bilgisayar bölümleri mevcut bulunmaktadır. Özellikle bilişim, metal, elektrik ve makine alanından öğrencilerimizin boşta kalmadıkları, çok rahat iş buldukları okulumuzun bir diğer gerçeğidir. Değişik iş kuruluşları da ara ara okulumuza başvurarak elektrik ve metal bölümü öğrencilerine olan ihtiyaçlarını dile getirip bizden mezun öğrenci istemektedirler. Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İsotlar Grup Yönetim Kurulunun desteklerini arkamıza alarak vasıflı teknik eleman yetiştiren, bölgenin en seçkin uygulama okulu olma yolundaki ilerleyişimiz bundan sonra hızla devam edecektir. Toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı Okul rehber öğretmeni Murat Ergen’nin okulun tanıtımı ile ilgili yaptığı sunumun ardından katılımcıların atölyeleri gezmesiyle sona erdi.