Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Olağan Genel Kurulu’nda, Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın açtığı stant büyük ilgi gördü.
İki gün süren genel kurulda Akhisar’ın ünlü markaları 5 bin delegeye lezzet şöleni yaşattı. Ziyaretçilere 250 kilogram Akhisar köftesi ikram edildi, 5 bin adet zeytin ve zeytinyağı ile Türk kahvesi dağıtıldı. Standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, destekleri için borsa ve oda yönetimine teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, Akhisar’ın marka olma yolunda önemli adımlar attığını belirterek "Akhisar yöresel ürünlere sahip çıktığı gibi onu marka haline de getiriyor. Bu yüzden de alkışı hak ediyor. Akhisar zeytinin anavatanı” dedi.
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise marka yolculuğunun henüz bitmediğini ifade ederek, "5 yıl önce ‘Akhisar’da zeytin mi var ?’ diye sorulurken geldiğimiz noktada Akhisar artık ’zeytinin başkenti’ olarak anılıyor" dedi. Türkiye’nin "en"leri içinde Akhisar’ın en iyi marka haline geldiğini söyleyen Alhat, bunun ilçe ekonomine büyük katma değer sağladığını ve yatırımcının olağanüstü ilgisiyle karşı karşıya oldukların belirtti.
Alhat, “Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 90’ı satıldı. Yapılacak olan 10 yeni lisanslı depolama projesi ise zeytincilikte yüksek standardı getirecek. 50 bin tonluk zeytin daha iyi tuzlanacak. Hedefimiz Türk zeytin ve zeytinyağını hak ettiği noktaya taşımak, Akhisar kalitesini tüm sektörde hakim kılmak.” dedi.