KARABÜK (AA) - Karabük'te, şantaj yaptıkları kişiyi intihara yönlendirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, dün Yeşil Mahalle'deki arkadaşını ziyarete giden S.A. (50) burada kendisini iple tavana asarak, yaşamına son verdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, S.A'nın intihar ettiği yerde not buldu. 

S.A'nın notunda, cinsel içerikli bir video ile şantaj yaparak kendisine zorla 2 bin lira değerinde senet imzalattığını öne sürdüğü E.Ö. (28) ve E.Ö'yü (45) intiharından sorumlu tuttuğu öğrenildi.

Bunun üzerine zanlıları bulmak için başlatılan çalışma da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri kısa sürede yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "şantaj yaptıkları kişiyi intihara yönlendirme" ve "yağma" suçundan tutuklandı.  

Daha önce de bir kişiye aynı yöntem ile şantaj yaptıkları da belirlenen şüpheliler, Karabük T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.