Dünyanın en büyük kozmetik firması L’oreal-Paris yöneticileri, Isparta’da gül bahçelerini ve gülyağı üretim tesislerini inceledi.
L’oreal-Paris yetkilileri, Isparta’da gül bahçelerini ve Erçetin- IFF’nin gülyağı üretim tesisini ziyaret etti. Ürünlerinde önemli miktarda gülyağı kullanan L’oreal-Paris yetkilileri, gül çiçeklerinin toplanmasından, üretimine kadar olan tüm aşamaları yerinde inceledi. Gül bahçelerinde gül toplayan ziyaretçiler, güllerin tartılması, nakliyesi ve son olarak damıtılması aşamalarını yerinde izlediler. Gülün kendileri için ikonik bir hammadde olduğunu vurgulayan L’Oreal-Paris yetkilisi Marie Rosensthiel, gülyağı üretimini baştan sona izlemenin çok etkileyici olduğunu belirterek, bu sektörde çalışan kişilerin emeğini ve çabalarını takdirle karşıladıklarını, her damla gülyağının önemini çok daha iyi anladıklarını söyledi. Ziyarete eşlik eden IFF firmasından parfümörler Juliette Karagueuzoglou ve Nicholas Beaulieu Erçetin-IFF tesisinde üretilen gülyağı kalitesinin özelliğiyle ilgili bilgi verirken, IFF-LMR Genel Müdürü Bernard Toutlemonde sadece üretimle ilgilenmediklerini, gül üreticilerine karşı sosyal sorumluklarında Türkiye’de ilk kez “For Life” sertifikası alarak önemsediklerini vurguladı.
Erçetin A.Ş. sahibi Nuri Erçetin de bu ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl içinde sadece L’oreal-Paris için üretilecek gülyağı için özel bir alanda gül dikimine başlanacağını kaydetti.