Belirli Gün ve Haftalardan olan Atatürk'ü Anma Günü 2015 yılı itibariyle 10 Kasım Salı gününe denk geliyor. Dolayısıyla haftaiçine denk gelen bu günde okulların, bankaların, hastanelerin ve kamu binalarının tatil olup olmayacağı konusu her sene gündeme gelmektedir. Peki 10 Kasım'da okullar tatil mi? 10 Kasım'da bankalar, hastaneler kapalı mı, açık mı?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015-2016 çalışma ve iş takviminde 10-16 Kasım tarihleri arasından Atatürk haftası sebebiyle çeşitli etkinler düzenleneceği, ancak 10 Kasım 2015 Salı gününün tatil olmadığını açıkça belirtti.

10 Kasım 2015 Salı günü tüm yurtta bayraklar yarıya indirilecek ve saat 9’u 5 geçe saydı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okunacaktır. Daha sonra Atatürk’ü anma etkinlikleri düzenlenecek ve hepsinin son bulmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler derslere devam edeceklerdir.
10 Kasım 2015 günü resmi tatil olmaması sebebiyle bankalar, hastaneler açık olacaktır
10 Kasım 2015 günü takma baktığımızda salı gününe denk gelmektedir. Hafta içinde gelen bu önemli gün insanların kafasında bazı soruları oluşturmaktadır. Son günlerde oldukça fazla resmi tatil ilan edilmesi sebebiyle insanların bugünde tatil olacak mı sorusu gündemi oldukça meşgul ediyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sadece öğrencileri değil kamu çalışanları ve Ebeveynler bugünün tatil olup olmadığını oldukça merak ediyorlar. 10 Kasım tatil mi 2015 sizleri bu konu hakkında detaylı bilgi verdik. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan resmi bir duyuru yoktur. Ayrıca Bununla birlikte günümüze kadar Bugün hiçbir zaman tatil olmamıştır. Çünkü bu önemli günde Mustafa Kemal Atatürk için şiirler okuyor ve okullarda etkinlikler yapıyoruz. Konu ile ilgili gelecek günlerde size birçok konu hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

Ülke haber