Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Server Vakfı tarafından her hafta düzenlenen “Çarşamba Sohbetleri” programına konuk oldu.
Program kapsamında Kentsel dönüşümde belediyelerin rolü konulu sunum gerçekleştiren Akgül, Ankara’nın arazi bakımından üçüncü, nüfus bakımından dördüncü en büyük ilçesi olan Mamak’ın kısa zaman içerisinde gerçekleşen değişim ve dönüşümünü anlattı. Vakıf binasında gerçekleşen sunuma Akgül’ün yanı sıra Mamak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ ve vakıf üyeleri katıldı. Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresinin değişerek, cazibe merkezi haline geldiğini ve yaşam alanlarıyla örnek bir ilçe olduğunu kaydeden Akgül, ilk olarak gecekondu sorununu ortadan kaldırmak için hızlı bir imarlaşma ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
ÜÇ AYRI YÖNTEMLE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM
Kentsel dönüşümün Mamak’ın değerine değer kattığını kaydeden Akgül, ilçede dönüşümün artık hız kesmeyeceğini, sürecin belirli bir plan ve program çerçevesinde işlediğini vurguladı. Vatandaşlarla diyaloğu elden bırakmadıklarını belirten Akgül, kimseyi kırıp incitmeden gecekondu yıkımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Başarılı bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin amacına ulaşmasında hükümet başta olmak üzere TOKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük desteğinin olduğunun altını çizen Akgül, Mamak’ta yedi ayrı kentsel dönüşüm projesinin uygulandığını belirterek, TOKİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve özel müteşebbisler olmak üzere üç ayrı yöntem kullanarak ilerlediklerini söyledi.
Mamak halkı için sadece kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar yapmadıklarını aynı zamanda çok sayıda bilgi evi, aile merkezi, gençlik merkezi, kapalı pazar alanları, spor tesisleri gibi yatırımların da hayata geçtiğinin altını çizen Akgül, sosyal ve kültürel dönüşüme katkı sağlayan alanları da kurduklarını belirtti. Akgül, “Mamak’ta dönüşüm sadece konutlarla değil. Yaşam alanları oluştururken, sosyal dönüşümü de aynı anda gerçekleştiriyoruz. Çok ciddi mesafe katettik” diye konuştu.
Akgül, konuşmasının ardından soruları cevaplandırdı.