ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde, iftar vakitleri geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla duyuruluyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ramazan boyunca iftar vakitlerini duyurmak için ses bombası attıklarını söyledi.

Ramazan topu geleneğinin unutulmaması ve yaşatılmasını istediklerini ifade eden Tekin, bu güzel geleneği ses bombasıyla da olsa yaşattıklarını, her gün iftar vakti geldiğinde ses bombasının Zabıta memurları tarafından atıldığını anlattı.

- "Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses bombaları çıktı"

Ramazan geleneklerinin her yerde olduğu gibi ilçelerinde de devam ettirildiğini aktaran Tekin, şöyle devam etti:

"50 yıl önce iftar saatlerinde ramazan topu atışı iskeleden gerçekleştiriliyordu. Bildiğimiz top atışı olurdu. Daha sonra ara verildi, atılmaz oldu. 1990 yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses bombaları çıktı. İftar saatinde belediye parkında zabıta ekipleri tarafından ezanın okunmasıyla birlikte ses bombası patlatılıyor. İlçemizde iftarını top sesiyle açmak isteyen vatandaşlar, iftar saatinde kapı ve pencerelerde bekliyorlar."

- "Orucumu ses bombasıyla birlikte açıyorum"

Ses bombasının gürültüsüyle oruç açtığını belirten Recep Öztürk'de, "Çocukluğumda iftar vakitlerinde ramazan topu atılırdı. Zaman için bu gelenek kayboldu ancak belediyemizin bu geleneği ses bombasıyla da olsa sürdürmesi çok güzel.  Orucumu ses bombasıyla birlikte açıyorum" dedi.