Erol AKKIR/ANTALYA, () - 'MAVİ ışık' hastası 8 aylık Mustafa Dutar, Antalya'da babası Murat Dutar'ın karaciğerinden alınan parçanın nakledilmesinden kısa süre sonra yaşamını yitirdi.
Konya'da oturan ev kadını 34 yaşındaki Ayşe ve ekmek fırınında çalışan 35 yaşındaki Murat Dutar çiftinin üçüncü çocukları Mustafa'ya, doğuştan, nadir görülen crigler najjar (mavi ışık) sendromu teşhisi konuldu. Günde 6 saat mavi ışık tedavisi görmesi gereken Mustafa için ailesi, bir doktorun yardımıyla evlerine fototerapi cihazı aldı. Cihazdan çıktıktan hemen sonra vücudu yeniden sararmaya başlayan Mustafa bebeğin yaşaması için karaciğer nakli olması gerektiği söylendi. Karaciğerinden parça vermek için gönüllü olan baba Murat Dutar, 8 aylık oğluyla nakil için 21 Eylül'de Antalya'ya geldi.
ACI HABER DOKTORDAN GELDİ
Antalya'da özel bir hastanede yapılan tetkiklerin ardından dün saat 07.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda, babadan alınan karaciğerin bir parçası Mustafa'ya nakledildi. Nakledilen karaciğer dokusunu vücudu kabul etmeyen minik Mustafa, bugün sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti. Ameliyattan çıktıktan sonra evladından gelecek güzel haberi bekleyen Murat Dutar'a acı haberi, doktorlar ve yakınları verdi. Minik Mustafa'nın cenazesi memleketi Konya'da toğrağa verilecek.

FOTOĞRAFLI