Hatay Valisi Ercan Topaca, "Suriye’de barış ortamının hakim olmasıyla birlikte en büyük payı biz alacağız, çünkü bölgeye en yakın il biziz. Bu kriz ortamını fırsata çevireceğimize inanıyorum"
Vali Topaca, Antakya Ticaret Borsası’na iade-i ziyarette bulundu. Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Vali Topaca, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, ortak hedeflerinin Hatay’ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Vali Topaca’yı makamında ağırlayan ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, ortak hedef için çalıştıklarını, bu konuda kendilerine destek olan Vali Ercan Topaca’ya minnettar olduklarını söyledi.
Vali Ercan Topaca’nın hareketli kişiliği ve iş bitirici özelliğiyle ilin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirten ATB Başkanı Kuseyri, "Yeni göreve gelen Sayın Valimizin şehrimizin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda önemli çalışmalar yapacağına inancımız tamdır. Bizde Antakya Ticaret Borsası olarak bu yolda her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Antakya’da ortaya çıkan güzel eserlerin altında birlik ve beraberlik yatmaktadır. Birçok projeler bu sayede hayata geçmektedir. Hepimizin tek gayesi Antakya’mızın kalkınması ve gelişmesi için en iyi hizmeti getirmektir. Bu bağlamda Antakya’mızın sorunu bizlerin de sorunudur. İlimizle ilgili sorunların aşılması çalışmalarında, her zaman Sayın Valimizin yanında olarak, bundan sonraki çalışmalarımızı tüm kesimleri kucaklayan anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde sizlerle birlikte yapmaya çalışacağız. Antakya’mızın bekleyen sorunlarının üstesinden gelip Antakya’mızı en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen tüm desteği sonuna kadar vermeye hazırız" dedi.
Hatay’ın Suriye savaşından en çok etkilenen merkezlerin başında geldiğini aktaran Vali Topaca ise bu savaşın uzun süre devam etmeyeceğini, savaş bittikten sonra Suriye’nin yeniden yapılanması konusunda ise oraya en yakın merkez olan Hatay’daki işadamlarının büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Topaca, "Hatay çok stratejik bir öneme sahip, bölgede yaşanan son gelişmeler Hatay’ın önemini daha da artırdı. Suriye’de barış ortamının hakim olmasıyla birlikte en büyük payı biz alacağız, çünkü bölgeye en yakın il biziz. Bu kriz ortamını fırsata çevireceğimize inanıyorum. Amacımız Hatay’ın gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda engelleri de ortadan kaldırmaktır" dedi.