İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret eden Kadir Topbaş, daha sonra basın çalışanlarıyla bir araya geldi. İstifasıyla ilgili konuşan Kadir Topbaş, “Benim istifamın o 5 dosya ile hiçbir alakası yok. Bu kararım benim çok daha eski birkaç ay öncesinden geliyor” dedi.

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçilmişti. Kadir Topbaş yeni görevine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat makam odasında kalan Topbaş, Uysal’a tebriklerini iletti. Ziyaretin ilerleyen bölümlerinde ise Başkan Mevlüt Uysal’la birlikte Kadir Topbaş, belediyenin basın biriminde çalışanlar ve İBB de görev alan basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Toplantıda ise Kadir Topbaş, istifasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Bir sürpriz yok, belediye bize yabancı değil”

İBB’nin Saraçhane’deki binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Hızla büyüyen Başakşehir ilçesinde Belediye Başkanı olduğumuz için belediyeciliğe yabancı değiliz. Çok işi olan bir belediyede başkan olduğumuz için burada çok büyük bir sürprizle karşılaşmadık. Şu anda yeni göreve başlamış bir başkan olarak önce mevcudu gözlemleyip, ondan sonra sizlerle önceliklerimizi ve yapacaklarımızı konuşacağız. Ama özetle bir sürpriz yok, belediye bize yabancı değil” dedi.

“Hiç kimseye kırgın değilim, tavır koymadım”

İBB basın çalışanlarıyla bir araya gelerek soruları yanıtlayan Kadir Topbaş, “Medya kendi görevini yapıyor, maksadını aşan veya taraflı yazılar çıkmış olabilir. Bütün siyasiler olarak bizim bulunduğumuz nokta hedefte olduğumuz bir yerdir. Bu yüzden bunları ben eleştiri olarak almıyorum hiç kimseye de kırgın değilim, kimseye de bir tavır koymadım. Aksi taktirde biz duygularımızla hareket etseydik, elimizde bulunan güç bize çok farklı işler yaptırırdı. Ama biz bunu yapmadık. Benim yönetim anlayışımdan dolayı hiçbir siyasi gerginliğe girmedim. O yüzden kimseye kırgın değilim” diye konuştu.

“Kırgınlık olarak görmeyin o 5 dosya ile alakası yok”

İstifasıyla ilgili çıkan 5 dosya iddiasıyla ilgili konuşan Kadir Topbaş, “Benim istifamın o 5 dosya ile hiçbir alakası yok. Bu kararım benim çok daha eski birkaç ay öncesinden geliyor. Düşüncelerimde, değerlendirmelerimde kendimce mütalaa ettiğim bir süreç vardı. Bu belediyede ben daha önce de dosyaları iade ettim. Partili olmama rağmen yanlış gördüğüm zaman doğrular konusunda yetkilerimi kullanmaya çalıştım. 5 dosya ile görev bırakılır mı? Başkan 5 dosyadan dolayı görevi bırakıyor, böyle bir şey olmaz. Kırgınlık olarak görmeyin, o 5 dosya ile alakası yok” dedi.

“İlahiyat eğitimi aldım diye FETÖ’cü olamayız, bu yafta bize yakışmaz”

Beyaz bir sayfa açarak geldim, onurumla arzı veda ettim diyen Topbaş, “Benim hakkımda bir takım ithamlarda bulunuyorlar. Bütün samimiyetimle söylüyorum ben İmam Hatip Eğitimi aldım. Ben ilahiyat eğitimi almış birisiyim. Dinini bilen, inancını bilen insan Allah’la kul arasına kimsenin giremeyeceğini bilir. Biz bundan dolayı FETÖ’cü olamayız, Asla. Böyle bir yafta bize yakışmaz, yapışmaz. Bunun altını çizerek net söylüyorum. Kimseye özel davranmamaya özen gösterdim. O bir takım ithamlar hepsi yersiz. Biz beyaz sayfa açarak onurumuzla geldik, tekrar onurumuzla arzı veda ettik” şeklinde konuştu.

“Bundan sonraki yaşamımda idari ve siyasi bir görev beklemiyorum”

Aktif siyaset içerisinde sürekli görev aldığını söyleyen Kadir Topbaş, “Bu döneme kadar aktif siyaset içinde oldum, il başkan yardımcılıklarım oldu, görevlerim oldu. Her kademede siyaset yaptım. Onun için benim insanlara yaklaşımım bu ülkenin geleceği içindir. Benim şu anda siyasi kimlik olarak sadece partimde üyeliğim devam ediyor. Ama bundan sonraki yaşamımda idari ve siyasi bir görev beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

“2014 seçimlerinde aday olmak istemedim”

2014 seçimlerinde aday olmak istemediğini belirten Topbaş, “2014 seçimlerinde aday olmak istemedim, başka bir arkadaşıma devredip arz-ı veda etmek istedim. Gezi olayları sonrasında partimiz bir kan kaybeder ve İstanbul’u alamazsa faturasının bana kesileceğini düşündüm. Çünkü kamuoyundaki büyük ilgi ve destek beni işaret ediyordu. Ben aday olmasaydım, siya ilerimiz bizi başka bir türlü değerlendirirdi. Bıraktı ve gitti derlerdi. Bunu yapmamak için aday olduk. Bunu açık ve net söylüyorum ben esasında 2014 seçimlerinde 2 dönem yeterli diye düşünüyordum” diye konuştu.

Basın buluşmasının ardından Başkan Mevlüt Uysal ve Kadir Topbaş basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.