Van’ın Özalp Belediyesi, personellerinin daha sağlıklı koşullarda ve güvenli ortamda çalışabilmelerini, iş kazalarının yaşanmasının önüne geçilmesini sağlamak amacıyla ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti’ protokolü imzaladı.
Özalp Belediyesi bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti Protokolü imza töreninde konuşan eş başkanlar, emekçilerin sağlığı ve iş güvenliğinin kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyledi. Eş başkanlar, “Yaptığımız bu protokolle birlikte çalışanlarımızın iş sağlığı ve iş güvenliğini daha da artırmış olacağız. Sosyal Güvenlik Yasası’na istinaden Özalp Belediyemizin tarihinde ilk kez iş sağlığı ve güvenliği protokolü imzalamış olduk. Bu protokol çerçevesinde SGK’lı çalışanlarımızın işe giriş raporları, iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda eğitimleri, belediyenin risk analiz raporlarının çıkarılması ile acil eylem planının hazırlanmasını da kapsamaktadır. Protokolümüz 2015 yılının 6. ayına kadar geçerli olacaktır” dediler.
Van Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Hizmetleri (VAN-OSGB) Halkla İlişkiler Müdürü Tutku Aldemir ile Bölge Koordinatörü Mehmet Coşkun da, imzalanan protokol hakkında geniş bilgi sundular. Yapılan konuşmaların ardından eş başkanlar ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti’ protokolünü imzaladı.