Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR yönetiminin affetmesine rağmen teknik direktör Ersun Yanal’ın kararıyla takımla çalışamayan Kevin Constant için her gün noter tespiti yapılıyor, menajeriyle de Gineli oyuncunun sezon sonunda gönderilmesi için pazarlıklar sürüyor.
Bordo mavili takımın sezon başında Milan’dan transfer ettiği yıldız oyuncu Kevin Constant krizi, bir türlü aşılamadı. Ersun Yanal tarafından 26 Şubat’taki Napoli maçının ardından disiplinsiz hareketleri nedeniyle antrenmanlara ve maç kadrolarına alınmayan Kevin Constant’ın affedilmesi için yönetimin uzun süren çabaları 2 Nisan’da meyvesini verdi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Gineli oyuncunun takımla çalışması konusunda Ersun Yanal'ı ikna edince kulübün internet sitesinde, "Bir süredir takımımızdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüren oyuncumuz Kevin Constant, teknik direktörümüz Ersun Yanal’ın kararıyla yeniden takımımızla birlikte antrenmanlara başlayacaktır" açıklaması yapıldı.
YÖNETİM ŞOK OLDU
Ancak deplasmandaki Torku Konyaspor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, Constant konusundaki sorulara sinirlenen Ersun Yanal, "Constant antrenmanlara çıkacak ancak takımla birlikte çalışmayacak. Sezon sonuna kadar da maç kadrosuna giremeyecek" diyerek hem yönetimi hem de Gineli oyuncuyu şok eden bir açıklama yaptı.
ANTRENMAN PROGRAMINI BEĞENMEDİ
Salı akşamı başlayan Galatasaray maçı hazırlıklarına katılmak için tesislere gelen Kevin Constant, yağmurlu havada takımın büyük bölümü salonda çalışırken kendisinden sahada koşu yapması istenmesine tepki gösterdi. Kendisinden başka bir çok oyuncunun da sahada koşu yapacağının söylenmesine rağmen antrenmana katılmayacağını belirten Constant, tesisleri terketti.
NOTER TESPİTİ YAPILDI AVUKATI ÇAĞIRILDI
Constant’ın antrenmanlara izinsiz olarak çıkmaması üzerine Trabzonspor, noter tespiti yaptırmaya başladı. Trabzon’dan ayrılmayan Gineli oyuncunun avukatının da Trabzon'a çağırılarak bundan sonra izlenecek yol hakkında görüşme yapılacağı açıklandı.
Milan’dan 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Kevin Constant, 2014-2015 sezonu için 2 milyon 400 bin, 2015-2016 sezonu için 2 milyon 250 bin, 2016-2017 sezonu için 2 milyon 250 bin ve 2017-2018 sezonu için de 2 milyon 100 bin euro garanti paraya sözleşme imzalamıştı.
Maç başı ücret almayan Constant’ın bonservisiyle birlikte 4 yıllık maliyetinin 11 milyon 500 bin euroya ulaşmasını göz önüne alan yönetimin, FIFA nezdinde herhangi bir davaya konu olmayacak şekilde bu sözleşmeyi sonlandırarak bundan sonraki sezonlar için Gineli oyuncuya ödenecek olan 6.5 milyon euroluk garanti paradan kurtulmak istediği öğrenildi.
BOSİNGWA: "BANA KİMSE BURAYI KÖTÜLEYEMEZ"
Trabzonspor’un kaptanı Jose Bosingwa, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının ardından son günlerde Trabzon için yapılan kötü yorumlardan haberdar olduğunu vurgularken şunları söyledi:
"Buraya geldiğimde hiç yaşamadığım deneyimleri yaşayacağımı biliyordum. Başlarda biraz yalnız kaldım ancak şu anda bu şehir bizi bağrına basmış durumda. Bana kimse burayı kötüleyemez. Çünkü ben burada yaşamayı seviyorum. Buradaki insanların 2 yıl önce beni havalimanında karşılamalarını ömrüm boyunca unutamam. Kulübe karşı sevgileri, takımı aile gibi görmeleri benim daha önce yaşantımda görmediğim bir şey. İnsanların kulüplerini bu denli sahiplenmelerini çok seviyorum. Onları mutlu etmemizi hak ediyorlar. Kariyerimde kulübünü bu kadar seven taraftar grubuyla hiç karşılaşmadım. Onlar için hayat adeta 365 gün 24 saat Trabzonspor demek. Taraftar için hep olumlu şeyler düşünüyorum. Bize inanmalarını ve hiçbir zaman bu düşünceden vazgeçmemelerini istiyorum. Onlar bizim 12’inci adamımız."
MEHMET ATALAY İÇİN MESAJ
Trabzonspor kulübü, bu sabah İstanbul’da kalp krizi geçiren Mehmet Atalay için mesaj yayınladı. Kulübün internet sitesinde yayınlanan mesaj şöyle:
"Dün akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası İstanbul Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat edilen ve yoğun bakımda tutulan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz."
GALATASARAY HAZIRLIKLARI SÜRDÜRÜLDÜ
Trabzonspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını bu sabah saat 10.30’da yaptığı antrenmanla sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki çalışma basına ve taraftara kapalı olarak gerçekleştirildi.

FOTOĞRAF