İş kazalarında, dünya sıralamasında ilk üçte yer alan Türkiye için büyük önem taşıyan Kaza Önleme, İş Güvenliği ve Risk Yönetimi konusu 11 Haziran’da başlayacak fuara taşınıyor.
İFO Fuarcılık tarafından TİGİAD (Türkiye İş Güvenliği ve İş Adamları Derneği) ve İzmir Ticaret Odasının katkılarıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan İSG Avrasya 2015’te, çalışan sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluğu bulunan işverenlerin ihtiyaç duyacağı teknik ekipman ve malzemeler ile risk analizi ve uzmanlık hizmetlerine yönelik çözümler sergilenecek. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek organizasyon, sektör firmalarını Avrasya’nın ticaret merkezi İstanbul’da buluşturacak.
Yasa yapıcıların yürürlüğe koyduğu kanun ve yönetmeliklerle birlikte, özellikle son dönemde Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği alanı hızla büyüyen bir sektör haline geldi. Çeyrek asırlık organizasyon deneyimine sahip İFO Fuarcılık da, işverenler ile çalışan güvenliği ve sağlığı konusunda malzeme, ekipman ve danışmanlık desteği sunan firmaları, uluslararası platformda bir araya getirmek üzere İSG Avrasya 2015’i gerçekleştiriyor.
11 Haziran’da başlayıp 3 gün devam edecek organizasyonda; kişisel koruyucu ekipmanları, iş sağlığı ve güvenliği yazılımları, hijyen ve sıhhi gereçler, mobil tıbbi teknoloji ekipmanları, ölçüm ve kontrol teknolojileri, makineler için emniyet cihazları gibi iş güvenliğine yönelik ürünler, sergilenecek. Ayrıca, risk analizi ve uzmanlık hizmeti sunan firmalar ve OSGB firmaları da İSG Avrasya 2015’te yer alacak.
İşverenler, iş sağlığı ve güvenliği sektörünün önemli aktörleri arasında yer almak isteyen işletmeler ve bu alana yatırım yapmak isteyen girişimciler açısından önemli bir fırsat olarak kabul edilen İSG Avrasya 2015 hakkında detaylı bilgi için www.isgeurasia.com adresinin ziyaret edilebileceği belirtildi.