AK Parti Van Milletvekili aday adayı Abdulhekim Karabıyık, İhlas Haber Ajansı (İHA) Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek nemli açıklamalarda bulundu.
Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Van Milletvekili aday adayı Abdulhekim Karabıyık, beraberindeki heyetle İHA Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Karabıyık ve beraberindekiler, İHA Bölge Müdürü Şükrü Akyüz tarafından karşılandı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette önemli konulara değinen Karabıyık, Ak Parti’nin kuruluşu ile birlikte bir fiil 14 yıl partide hizmet ettiğini söyledi. 2002-2007 yılları içerisinde 7 yıl kesintisiz halkla ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptığını, 7 yıl bir fiil halkla ilişkiler başkan yardımcılığı her baba yiğidin işi olmadığını ifade eden Karabıyık, “O günkü kayıtlara, basının manşetlerine bakıldığında ortalama 100 ile 150 kişinin sorunlarını yüz yüze dinleyen biriyim. 7 yıl kesintisiz eğer 100-150 kişiyi dinlemişseniz, bu da Van nüfusunun dörtte üçünü demektir. Diğer taraftan 2008-2010 yılları arasında Van merkez ilçe başkalığı yaptım. Hakikaten tarihe geçecek bir seçim oldu. Parti arasında ilk demokrasi mücadelesini verdik. Tekelleşmeden çıktık tamamen halkın istediği adaylar seçilsin bu manada biraza ö dönem böyle bir teveccüh olmuştu. 2012-2104 yılları arasında ise siyasi işlerden de sorumlu il başkan vekilliği yaptım. O süreçte de bu 14 yıl kesintisiz hizmetlerden sonra da rabbim nasip ederse de milletvekili aday adaylı olarak sizleri ziyaret geldik. Tabi ki herkes mesleğinin erbabıdır. Yani bu 14 yıl bir fiil kesintisiz Van’da bir yerel siyasetçi olarak, bir iktidar partisinin mensubu olarak elbette ki bir sürü deneyimlerimiz, bir sürü birikimlerimiz oldu. Bununla birlikte 10 seçim geçirdim. Bunların içinde 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1’de Türkiye’de bir ilk olan halkın seçtiği Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdim. 14 yıl dile kolay. Bu 14 yıl içerisinde tabi ki deneyimler kazandı,, birikimler elde ettik. Van’ın 1 milyon 100 bine ulaşan nüfusunun neredeyse dörtte üçüyle yüz yüze geldik. Van’ın en ücra ilçesinden, en çıkmaz sokağına kadar girerek gezdim ve buraları biliyorum. Allah nasip ederde adaylık verilip seçilirsem Van halkının talep ve sıkıntılarını en iyi biri olacağı düşünüyorum” dedi.
“BU BÖLGEDEKİ BÜTÜN SIKINTILARINI GİDERMENİN ŞİFRESİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR”
Öncelikle içerinde bulunulan çözün süreci başta olmak üzere ilin diğer tüm sorunların giderilmesinde öncü olacağını düşündüğünü ifade eden Karabıyık, “Bizim için olmazsa olmazımız çözüm sürecidir. Şayet çözüm süreci sekteye uğrarsa burada istihdam olmaz, huzur olmaz. Demek ki her şeyin şifresi, bu bölgedeki bütün sıkıntıları gidermenin şifresi çözüm sürecidir. Gelinen bu son noktada taraflar arasında, özellikle Kurucu Gelen Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında Diyarbakır’da verdiği o mesajdan sonra, “evet Kürt sorunu vardı ve bu Kürt sorunu biz çözeceğiz” dedikten sonra “gerekirse bu sorunu çözmek için baldıran zehiri bile içerim” diyen bu sürecin mimarı ve bizlerde burada onun birer neferleri ve temsilcileri olarak evet bizde diyoruz bu çözüm süreci bizim için bedeli ne olursa olsun birileri eğer bir parmağını, bir elini koyuyorsa ben şahsen seçilirsem Abdulhekim Karabıyık olarak bedenimi bile ortaya koyarım” dedi.