İkili anlaşmalar çerçevesinde, Yemen Sana’a Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar ve Bilgi Teknolojisi Bölümü’nden 18 lisans öğrencisi ve 2 öğretim üyesi, Atatürk Üniversitesinin bu alanla ilgili eğitim ve araştırma imkânlarını görmek ve incelemek için geldiler.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden öğrencilerden bir kısmı, mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim yapmak istediklerini belirterek bu konuda bilgi aldılar.
Rektör Koçak, üniversitemizin kapılarının kendilerine açık olduğunu ve lisansüstü eğitim şartlarını yerine getiren herkesin, üniversite tarafından kabul edileceğini belirtti. Ayrıca yabancı öğrenciler için var olan TÜBİTAK ve Türkiye lisansüstü burslarına, Yemenli öğrencilerin de başvurabileceği, bir yıl Türkçe öğrendikten sonra lisansüstü eğitimlerini rahat bir şekilde sürdürebilecekleri ifade etti.
Misafir öğrenciler, bir haftalık program çerçevesinde Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde kendileri için düzenlenen programları takip edecekler. Yine Program çerçevesinde sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere iştirak edecekler.