Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle Kütahya’da sabah namazının ardından şehitlere dua edilerek asker yemeği olan buğday çorbası dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle 81 ili kapsayan program çerçevesinde Kütahya’da sabah namazından sonra eller Çanakkale şehitleri için açıldı. Sabahın ilk saatlerinde Ulu Camii’ni dolduran Kütahyalılar, sabah namazını kıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim, tekbirler ve kelime-i tevhidler okuyarak şehit olan askerler için dua etti.
Sabah namazının ardından konuşan Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Allah razı olsun. Milletimiz duyarlı, camilerimiz doldu. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar için her türlüyü saygıyı göstermemiz lazım. Bunu da bizden sonraki nesillere aktarmamız lazım. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır" dedi.
Sabah namazının ardından vatandaşlara, vatanını savunmak için kıt kaynaklarla savaşan askerlerin yemeği olan buğday çorbası ikram edildi.(EFE)