Odunpazarı Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklara belirlenen saatlerin dışında çöp çıkarılmasını önlemek için dedektif gibi çalışıyor.
Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden oluşan ekip, zamansız çöp çıkaranlar hakkında cezai işlem gerçekleştiriyor. Gün boyu süren denetimlerde, suçu ispatlanan ve sabit görülen kişilere Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesildi. Ekipler, 2’si kapıcı 4 kişiye de yazılı ihtarda bulunuldu.
Denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, çöplerin nasıl ve ne zaman dışarıya çıkarılacağı hususunda her eve bilgilendirme broşürü bırakıldığını hatırlatan belediye yetkilileri, "Kurallara uymayıp çevreyi kirletenlere ceza kesiyoruz. Amacımız, daha temiz ve sağlıklı bir ortam. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.
Odunpazarı’nda çöplerin, belirtilen gün ve saatte çöp torbalarında ve ağzı bağlı şekilde dışarıya çıkarılması gerektiğini vurgulayan yetkililer, “Herkesin çöpünü kendi apartmanının ya da işyerinin önüne bırakma mecburiyeti var. Bu kurallara uymayan ev ve işyeri sahiplerine cezai işlem uygulanıyor” açıklamasında bulundu.
Çöp çıkarma saatlerini sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 - 21.00 olarak belirlendiğini ifade eden yetkililer zamanında çıkarılan çöplerin çevre kirliliğinin önlenmesinde büyük rol oynadığını kaydetti.