Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Yeşilyurt Kültür Kiraz ve Spor Festivali 13-14 Haziran’da gerçekleştirilecek. Festival öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu yıl festivalinin dolu dolu geçeceğini açıkladı.
13 Haziran Cumartesi ve 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Kültür Kiraz ve Spor Bayramı hakkında düzenlenen basın toplantısına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile başkan yardımcıları, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ve gazeteciler katıldı. Toplantıda ilk açıklamayı Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu yaptı.
Malatya’nın ve Yeşilyurt’un daha iyi tanıtılması adına festivalin önemine değinen Kaymakam Babahanoğlu, festivalin dolu dolu geçeceğini görmenin kendileri mutlu ettiğini söyledi. Babahanoğlu, “Bu sene 21.’sini düzenlediğimiz Yeşilyurt Kiraz Festivali’nde etkinliklerimizi daha da çoğaltarak ve genişleterek, dolu dolu bir festival geçireceğiz. Festivalin, belediyemiz tarafından eklenen yeni yeni faaliyetlerle daha da dolu dolu geçeceğini görmek bizi mutlu ediyor. 1970’li yıllardan beri Yeşilyurt’ta sürdürülen geleneksel ‘Karakucak Güreşleri’ bu yıl daha büyük katılım ve daha yüksek ödüllerle devam edecek” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise Malatya basınından Yeşilyurt ve Malatya’nın tanıtımına katkı sağlanması konusunda destek isteyerek, “Öncelikli amacımız Yeşilyurt’umuzun ulusal anlamda tanıtılmasına destek olmak. Bu festivalimizi bir anlamda Yeşilyurtlu hemşerilerimizin katılacağı şenlik ve eğlenceye dönüştürmek için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Kiraz festivalinin şimdiye kadar geleneğinde, kiraz yarışması, Karakucak Güreşleri ilk sırada yer alıyordu. Bu yıl festivali daha da geliştirmek için çaba harcadık. Kaymakamlığımızla ve belediyemizle birlikte çalıştılar. İstanbul’daki Yeşilyurtlu kardeşlerimizin tavsiye ve önerilerini de dikkate alarak programı hazırladık. Bu çerçevede festivali, kaymakamlığımız, belediyemiz ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği ile ortaklaşa hazırladığımız bir çalışma oldu. Önemli olan projeyi hayata geçirmek ve bunu gerçekleştirmektir. Malatyalı ve Yeşilyurtlu hemşerilerimiz büyük bir şenliğe hazır olsun” diye konuştu.