Erzurum’da faaliyet gösteren Bakım merkezleri, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin 2015 yılında uygulayacakları ücretlerin belirlenmesi için oluşturulan "İl Ücret Tespit Komisyonu’ Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu başkanlığında toplandı.
Erzurum Valiliği’nde yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Müdür Yardımcıları Tamer Ekinci, Harun Akpınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Nurullah Taşçı, Selami Peköz ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Boylu burada yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 özel bakım merkezi ve 19 özel kreş ve gündüz bakım merkezi bulunduğunu anımsattı.
Boylu, ‘’Ücret belirlenirken çevre illerdeki ücretler, ilimizdeki yaşam koşulları, yıllık ÜFE ve TEFE oranları gibi birçok değişkenin ortalaması alınarak halkımızın bu hizmetlere ulaşırken en iyi hizmete en uygun ücret ile ulaşması için İl Ücret Tespit Komisyonumuz toplanmış ve 2015 yılı taban ve tavan ücretlerini tespit etmiştir’’ dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları ise, komisyonun çalışmalarına değinerek, şunları söyledi:
" Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren özel bakım merkezi ve özel kreşlerin hizmetleri ve verdikleri hizmetin kalitesi, Müdürlüğümüz tarafından sıkça denetlenerek bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda hizmet almaları sağlanmaktadır. Mevzuat gereği her yıl aralık ayında bir sonraki yılın ücretleri belirlenmektedir"