Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ziyaret ettiği bir anaokulunda çocuklarla bir araya gelerek masal anlattı.
Eğitimin aileden sonraki ilk adımının anaokulu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bir bina inşa ederken öncelikli olan temelinin sağlam olmasıdır. Bir toplum inşa ederken de öncelikli hedefimiz yarının büyükleri olan çocuklarımızın, örf-adet ve kültürel değerleri almış bireyler olarak yetişmesidir. Bu noktada anaokulları önemli bir yere sahip. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu eğitim yuvaları yarınımızın temellerinin atıldığı yerlerdir” dedi.
İlginç anların ortaya çıktığı buluşmada Başkan Külcü, çocukları dinledi, oyunlar oynadı ve onlara masal okudu. Tanışma faslında bir çocuğun “Siz kimsiniz?” sorusuna Külcü’nün “Ben masalcı amcayım?” diye cevap vermesi çocukların keyifli bir şaşkınlık yaşamasına sebep oldu.
Belediye Başkanı Külcü’nün okuduğu Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı "Zeynep Çanakkale Şehitliği’nde" adlı hikayeyi çocuklar dikkatle dinledi. Külcü, Sevgi Anaokulu öğrencilerine içerisinde masal kitabı, ‘Başkan Amca’ isimli trafik eğitim kitabı ve tangram zeka oyunu bulunan paketleri hediye etti.
Başkan Muzaffer Külcü ziyaret sonrası çocuklarla özçekim (selfie) yaptı. İl Milli Eğitim Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ahmet İnan ve Sevgi Anaokulu Müdiresi Canan Gündoğar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.