AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Muhammet Kürşat Haddat, Mersin’de yıllardır turizm üzerine çalışmalar yapıldığını belirterek, yapılan çalışmaların kültür ve inanç turizmine kaydırılması gerektiğini söyledi
Haddat, kentin deniz turizmi yerine kültür ve inanç turizmine yönelmesi gerektiğinin altını çizdi. Geçtiğimiz yıllarda Mersin’e bir kaç cruise gemisinin yanaştığını, fakat bunun sıklaştırılması gerektiğini ifade eden Haddat, "Mersin’e gelen cruise gemileri genel manada kente bir şey bırakmadı. Fakat bu daha planlı ve programlı bir şekilde yapılır ve sadece Tarsus’ta bulunan St. Paul Kilisesi yerine tüm Mersin’i kapsayan bir program çıkarılır ise bu kentin kalkınmasına büyük fayda sağlayacaktır" dedi.
320 kilometrelik sahil bandı bulunan Mersin’in sahillerini oteller ile doldurmak yerine, cruise gemilerinin rahatça yanaşabileceği limanlar yapılması gerektiğinin altını çizen Haddat, "Bugün Antalya’daki her şey dahil sisteminin de kent ekonomisine çok büyük bir katkısı bulunmamakta. Bu otellerin büyük bir çoğunluğunun bağlı bulunduğu vergi daireleri İstanbul’da. Kentin bu otellerden çok büyük bir vergi geliri yok. Aynı zamanda bu otellerde konaklayan kişiler çoğu zaman kente giriş yapmadan direk otellerine girip kentten ayrılıyorlar. Cruise gemilerinin Mersin’e gelmesi ile birlikte, gezilecek olan tarihi ve dini yerler sayesinde yabancı turistin kent ekonomisine direk katkı sunması sağlanabilir" diye konuştu.
Kültür ve inanç turizminin kalıcı bir proje olduğunu da vurgulayan Haddat, "Biz Mersin olarak öncelikle elimizdeki önemli değerlerimizin bir envanterini çıkarmak, daha sonra da bu envanterleri değerlendirmek, yurt dışında tanıtımlarını yapmak zorundayız. Eminim ki Mersin kültür ve inanç turizmi açısından Türkiye’de sayılı iller arasında. Kent olarak böylesine kalıcı ve her yıl artış gösterecek projelerin üzerine gidilmesi halinde kentin istihdam oranı büyük artış gösterecektir" şeklinde konuştu.