Elazığ Medical Park Hastanesi tarafından ‘Dünyaya Yön Veren Kadınlar’ sergisi açıldı. Sergi, Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Medical Park Hastanesi Müdür Yardımcısı Sebahattin Tanas tarafından açıldı.
Hastane çalışanları ve vatandaşların katılımıyla yoğun ilgi gören sergide Türk ve Dünya tarihine damgasını vuran birçok kadınların resimleri yer aldı. Sergi açılışında konuşma yapan Medical Park Hastanesi Müdür Yardımcısı Sebahattin Tanas, kadınlar yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle son zamanlarda yaşanan olumsuz şiddet olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hastanemizde bu şekilde bir kutlama gerçekleştirdik. Burada önemli olan bir gün değil her gün dünyada kadına önem verilmesidir. Bu anlamda tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Sergiye katılan kadınlara Medical Park Hastanesi çalışanları tarafından ‘Kadına Şiddete Hayır!’ baskılı tişört ve beyaz karanfil dağıtıldı.
Açılan serginin ardından Medical Park Hastanesi konferans salonunda kadınlara Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Tekeş tarafından ‘Kadın Sağlığı ve Meme Kanseri’ hakkında konferans verildi. 365 günün Dünya Kadınlar Günü olması dileğiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar gününü kutladığını belirten Tekeş, "Medical Park Hastanesi olarak bu özel gün öncesi kadınlarda en sık görülen meme kanseri hakkında sağlık açısından bilgiler aktarmayı uygun gördük. Dünyada en sık ölüm sebeplerinin başında kalp hastalıkları gelmekte. İkinci sırada ise kanser gelmektedir. Kadınlarda ki en sık görülen maalesef meme kanseridir. Ancak ölüm oranı yüksek değildir. Gelişen teknoloji sayesinde bu anlamda tedavilerde ciddi olumlu sonuçlarla karşılaşmaktayız. Günümüzde meme kanseri sebebi tam olarak bilinmemektedir. 30 yaşından sonra meme kanseri riski artmaktadır. Bu nedenle sık sık kontroller yaptırılması sağlık açısından ve erken teşhis açısından oldukça önem taşımaktadır”diye konuştu.