AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Emine Karaköse, "Kahraman ecdadımızın tam 100 yıl önce bize bıraktığı bu destanı sonraki nesillere de aynı gururla aktaracağız" dedi.
Karaköse, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Kahraman ecdadımızın tam 100 yıl önce bize bıraktığı bu destanı sonraki nesillere de aynı gururla aktaracağız. Ecdadımızın kahramanlık ruhundan aldığımız güç ve azimle, Türk Bayrağı kıyamete kadar bu topraklarda özgürce dalgalanacak ve sonraki nesillere teslim edilecektir. Aziz şehitlerimizin gerek Allah indinde ve gerekse Yüce Türk Milletinin bağrındaki manevi hatıralarını daima en yüksek iftiharla yad edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Emine Karaköse, bu vesileyle başta büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını kaydetti.