Sur'da, sokak girişlerine kameralar yerleştiren PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerinin giriş yaptığı noktaları tespit edip, bombalı tuzak kurdukları ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın en merkezi yeri olan Sur'da şiddetli çatışmalar devam ediyor. İlçe dışındaki bölgede ikamet edenler silah sesleriyle yatıp kalkıyor. 2 Aralık'tan beri 6 mahalle ile tarihi ilçenin ortasındaki Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar kapsamında dün geceden sabaha kadar yoğun silah sesleri yükseldi. İki gün önce ilçeye giren çok sayıda tankın, PKK'lıların barikatlarını tahrip etmek için top atışı yaptığı belirtiliyor.

"ÇATIŞMALAR YASAĞIN OLMADIĞI İLLERE DE SIÇRADI"

Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İlçenin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne kimsenin girip çıkmasını izin verilmiyor. İlçenin diğer mahallelerinde ikamet edenler ise polis güvenlik noktasında üst aramasına tabi tutuluyor. Bu gece çatışmaların, sokağa çıkma yasağının olmadığı diğer mahallelere de sıçradığı ifade ediliyor.

SOKAK GİRİŞLERİNE KAMERA YERLEŞTİRİLMİŞ

Jandarma Özel Harekât ile Polis Özel Harekât timlerinin hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik operasyonları sürerken ilçede bulunan PKK'lı teröristlerin, sokak girişlerine gece görüş sistemine sahip kameralar yerleştirdiği belirlendi.

BOMBA YERLEŞTİRDİLER

Kritik noktalara yerleştirilen kameralarla teröristlerin, karargâh olarak kullandıkları hücre evinde görüntüleri monitörden izleyip, güvenlik güçlerine saldırdığı tespit edildi. Teröristlerin kameralar sayesinde güvenlik güçlerinin giriş yaptığı noktaları tespit edip, sokak girişlerine bombalı tuzak yerleştirdiği de anlaşıldı. Örgüt üyelerinin bu sayede sivil giyimli yabancıları tespit edip, üst araması yaptıkları da öğrenildi.

500 METREDEN İZLİYORLAR

Güvenlik güçlerinin Sur merkezde 3 katlı bir evin en üst katında ele geçirdiği kamera sistemi ve kaydedilen görüntülerde, teröristlerin merkeze yönelik operasyon yapan güvenlik güçlerini izlediği görülüyor. Teröristlerin 400-500 metreye kadar çevreyi gözetleyebildiği de net olarak anlaşılıyor. Bu arada PKK'lı teröristler ilçeyi harabeye çevirirken söz konusu mahallelerdeki bazı evleri de ateşe verdi. Teröristlerin evleri yakarak helikopter ve İHA'ların havadan görüntü almasını engellemeye çalıştığı belirtildi. Yangınlar, helikopterden çekilen görüntülere yansırken yakılan evleri söndürmek için bölgeye giden ekiplere ise teröristlerin ateş açtığı belirtildi.

PATLAMADA BİNA ÇÖKTÜ

PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla barikat, hendek ve sokaklara yerleştirdikleri patlayıcıları da infilak ettiriyor. Fatihpaşa Mahallesi'nde teröristlerin infilak ettirdiği patlayıcı nedeniyle yakındaki 3 katlı bir bina çöktü. Binanın boş olması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

40 MİLİTANA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ

Cizre'de bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon hız kesmeden devam ediyor. Güvenlik güçleri, teröristlerce kullanılan evleri tek tek tespit etti ve bu evlere nokta operasyonlar düzenledi. Başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan teröristlerden özellikle YDG-H mensupları, işgal ettikleri evlerde silahlarını bırakarak, sivil halkın arasına karışıp Cizre'yi terk etmeye başladı. Cizre sorumlusu olan "Agid" kod adlı teröristin ilçeden kaçtığı belirlendi. Telsiz konuşmalarını kayıt altına alan güvenlik güçleri örgütün kaçışları engelleyemediğini tespit etti.

ARKADAŞLARINI İNFAZ ETTİLER

Örgütün ilçe sorumlusunun ilçeden kaçması, teröristler arasında büyük moral bozukluğuna neden oldu. 14 Aralık'tan bu yana ilçeyi terk etmek isteyen 40 teröristin kendi arkadaşlarınca infaz edildiği belirlendi.

Kaynak: Sabah