İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde arkadaşıyla ortak aldığı motosikleti kullanırken kaza geçiren ve ağır yaralanan 18 yaşındaki İsmail Sefa Aydın, 3 ay tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Ailesi, İsmail Sefa Aydın'ın, yatağa bağımlı olarak 1 yıldır yaşam mücadelesi verdiğini, sağlığına kavuşması için haftada 2 kez aldığı fizik tedavinin sayısının artması gerektiğini dile getirdi. Annesi 36 yaşındeki Güldeniz Aydın, "Doktorlar oğlumun daha fazla fizik tedavi alması durumunda büyük ölçüde sağlığına kavuşacağını söyledi. Maddi durumumuz iyi olmadığı için elimizden bir şey gelmiyor. Biz bir şekilde geçimimizi sağlarız, hayırseverlerden oğlumun sağlığına kavuşması için tedavi masraflarını karşılamasını istiyorum" dedi.
Alparslan Mahallesi 1620/16 Sokak'ta oturan İsmail Sefa Aydın, elektrikçide çalışarak kazandığı parayı biriktirip bir arkadaşıyla ortak motosiklet aldı. Hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Aydın, motosikleti aldıktan 1 ay sonra 24 Eylül 2014 tarihinde, arkadaşıyla gezintiye çıktığı sırada kontrolü yitirdi. Kazada, İsmail Sefa Aydın, arkadaşı ve o sırada yoldan geçen bir kişi yaralandı. Diğer iki yaralı kısa sürede sağlığına kavuştu. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Aydın, 2 ay anestezi yoğun bakım ünitesi ve 1 ay da beyin cerrahisi kliniğinde tedavi gördü. Başının arka kısmına aldığı darbe nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen, vücudunu oynatamayan ve konuşamayan Aydın, 3 aylık tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.
Anne Güldeniz Aydın, oğlunun kaza geçirmesinden önce evlerde temizlik işlerine gittiğini, eşinin de çalıştığını, geçimlerini sağladıklarını belirtirken şöyle dedi:
"Kaza sonrası hayatımız kabusa döndü. 3 aylık tedavi süresi sonrası doktorlar artık hastanede yapılacak bir şey olmadığını ve oğlumuza evimizde bakmamız gerektiğini, bir süre sonra sağlığının düzeleceğini söyledi. Bilinçli insanlar değiliz, aylarca bekledik ama bir değişiklik olmadı. Oğlumun tüm ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Daha sonra nöroloji uzmanına götürdük. Oğlumun yoğun fizik tedavi görmesi gerektiği, ancak bu şekilde sağlının büyük ölçüde düzeleceği belirtildi. Bunun için de 1 yıllık süremiz kalmış. Bu tip durumlarda rahatsızlık 2 yıl içinde fizik tedaviyle normale dönebiliyormuş, ancak bizim bundan haberimiz olmadığı için 1 yıl boyunca oğluma evde baktık. Bir süredir haftada 2 kez fizik tedavi alıyor, ancak bu onun sağlığına kavuşması için yeterli değil. Özele gidemiyoruz çünkü durumumuz yok, evimiz kira, eşim sabaha kadar oğlumun yanında kalıyor, ikimiz de oğlumla ilgilendiğimizden çalışamıyoruz. Gencecik yavrumu bu şekilde görmek beni kahrediyor. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Biz bir şekilde geçimimizi sağlarız yeter ki biri elini uzatsın ve oğlumun tedavi masraflarını karşılasın." 
"SESİNE HASRET KALDIM"
Marangoz olduğunu, ancak oğlunun durumu nedeniyle mesleğini yapamadığın belirten 2 çocuk babası, 38 yaşındaki Murat Aydın da, İsmail Sefa'nın sesine hasret kaldığını anlattı. İsmail Sefa'nın sağlık giderlerinin ağır olduğunu vurgulayan Murat Aydın, şöyle devam etti:
"Devlet yardımda bulunuyor, evde bakım hizmetlerinden de yararlanıyoruz, ancak bunlar oğlumun sağlığının yerine gelmesi için yeterli değil. İyi ve yoğun fizik tedavi alması durumunda sağlığına kavuşabileceğini söyledi doktorları. Bir gün acaba mucize olur da bana 'Baba' diye seslenir mi diye bekliyorum. Ama olmuyor, yavrumun sesine hasret kaldım. Televizyon izlesin belki oradaki kelimelerden bir şeyler öğrenir diye düşünüyorum ama olmuyor. Evde aldığı fizik tedaviyle parmaklarını az da olsa oynatabiliyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum." 

FOTOĞRAFLI