Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli)()- KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan Hemodiyaliz Ünitesi, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı' nın 627 bin liralık desteğiyle yenilendi. 
Hemodiyaliz Ünitesi’nin açılışına AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Tevfik Bilgin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Nefroloji Bilim Dalı Hemotoloji Sorumlusu Prof. Dr. Betül Kalender Gönüllü ve hastane personeli katıldı.
'GÜNLÜK 68 HASTA TEDAVİ OLUYOR'
Yenilenmeden önce 200 metrekare olan Hemodiyaliz Ünitesi yenilenen yüzü ile 375 metrekare büyütüldü. Ayrıca günlük hasta sayısı ortalama 30 iken bu sayı 68’e çıktı. Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın yapmış olduğu 627 bin TL’lik bağış ile ünite yenilendi. Hemodiyaliz ünitesinde, hemodiyaliz tedavi hizmeti dışında, hemofiltrasyon, hemodiafiltrasyon, double filtrasyon, plazmaferez gibi genellikle acil, genel durumu kötü, hatta hayati tehlikesi bulunan hastalara uygulanan pek çok komplike tedavi hizmeti veriliyor.
Hastanenin yanık ünitesinin de aynı vakıf tarafından yapıldığını söyleyen Rektör Sadettin Hülagü, "Hastalarımız kronik hasta. Hocalarımız hastalarımızla yoğun bir şekilde ilgileniyor. Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yardımlarının devamını bekliyoruz" diye konuştu.
'BÖBREK HASTALARI İÇİN SU ÖNEMLİ BİR PROBLE'
Böbrek hastalerı için suyun önemli bir problem olduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Su artıma sistemi 25 makine iken , 50 makineye çıktı. Böbrek hastaları için su önemli bir problem. Böyle bir gelişmenin hem ülkemize hem de şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastalar haftanın 3 gününü burada geçiyorlar. Bu süreci rahat geçirmeleri için her türlü imkan oluşturuldu. Ülkemizde böbrek bağışı sayısı 165 Kocaeli'de bu oradan daha düşük. Bu hizmetin açılışında yeni bağışların yapılmasını umuyorum" dedi. 

FOTOĞRAFLI