Kütahya’nın Simav ilçesinde 3 gündür etkili olan kar yağışı bu gün yerini soğuğa bıraktı. Şehir merkezinde 70 santimetre, yükseklerde 1 metreyi bulan kar yağışının durmasının ardından belediye cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını temizlemek için ilçede faaliyet gösteren başka kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektöründe desteği ile yoğun bir çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Süleyman Özkan, belediye fen, zabıta, itfaiye ve otopark görevlilerinden oluşturdukları 80 kişilik bir ekiple cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını temizleyerek vatandaşların ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları sona erdirmeye çalıştıklarını söyledi.
Başkan Özkan, “Simav uzun yıllardır böyle bir kar yağışı görmemişti. 3 gün boyunca aralıklarla devam eden karın kalınlığı şehir merkezinde 70 santimetre, yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu. Yoğunluk yüzünden vatandaşlar ulaşımda güçlüklerle karşılaşmaya başlayınca bizde belediye olarak biriken karları temizlemek için seferberlik ilan ettik” dedi.
Başkan Özkan kar temizleme çalışmalarına Simav Belediyesinin 4 kamyon, 10 kepçe ve 2 greyderi ile müdahale ettiklerini, bunun yanında çalışmalara Simav Orman İşletme Müdürlüğü, ilçeye bağlı Çitgöl, Naşa, Güney ve Akdağ belediyelerinden kamyon, özel sektörden Tekeller firmasının 3 kamyon, Öz Metal firmasının 3 kamyon, Kırtaylar inşaat şirketinin bir kepçe, Özdinç firmasının 1kamyon ile 1 kepçe, Şenköyün de 2 kepçe ile destek verdiğini ve kendilerine teşekkür ettiğini bildirdi.
Çalışmaların 80 personel ve 12 ekip ile yarın da devam edeceğini bildiren Başkan Özkan, “Kar temizleme çalışmalarımıza vatandaşlarımız da ev ve işyerlerinin önünü temizleyerek destek veriyor. Bunun yanında itfaiye ekiplerimiz çatılarda biriken ve tehlike oluşturan kar yığınlarını indirmeye çalışıyor. Toplanan karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor” şeklinde konuştu.