AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut'un da aralarında bulunduğu teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

"ERDOĞAN KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"
Küçükçekmece Adliyesi önünde bir araya gelen AK Partililer, "Bu yolda yalnız değilsin reis", "Hepimiz seninleyiz", "Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Türkiye", "Cumhurbaşkanı candır", "Erdoğan kırmızı çizgimizdir" dövizleri taşıdı.
Grup adına konuşan avukat Korkut, Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak'taki CHP 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Türk siyaset tarihine adını kara harflerle yazdıran anamuhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu milletin yüzde 52'nin oyuyla seçilen ‘Cumhurun Başkanına' yönelik son derece mesnetsiz şekilde 'diktatör bozuntusu' ithamında bulunmuştur" dedi.

"DÖN KENDİ TARİHİNE BAK"
Siyasi nezaketten ve siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak gördükleri ve kabul ettikleri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı ithamları kendisine aynen iade eden ve kınayan Korkut, şunları kaydetti:
"Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bizler bugün 27 milyon seçmenin oyuyla seçilmiş cumhurun başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullandığı yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Sayın Kılıçdaroğlu, şecaat arz ederken aslında sirkatin söylüyor. Şayet diktatör bozuntusu görmek istiyorsa kendi tarihine dönüp bakması kendisine fazlasıyla yetecektir.

Zira bakmaktan korktuğu veya utandığı o kirli ve karanlık tarihine cesaret edip bakabilirse eğer, Dersim katliamını, asılan binlerce alimi ve hocayı, ahıra çevrilen camileri, yasaklanan Arapça ezanı, çocuklara Kur'an okuttuğu için tutuklanan hocaları, müftüleri, suç delili olarak toplatılan elifbaları, 27 Mayıs arka plan yönetmeni milli şefini, 28 Şubatı, tek suçları ilim öğrenmek olan başörtülü kızlarımıza yapılan zulümleri, 'Göreve gelirsek 8 Haziran günü ilk işimiz yandaş gazetelerin tamamına el koymaktır' diyen genel sekreterini, kongredeki diğer adayların seçilememesi için alelacele delege değişiklikleri yapan kendisini görecektir."
Mustafa Korkut, kurultaydan sonraki haftada parti grup toplantısında da Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a hakaretlerini sürdürdüğünü dile getirerek, bunların, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, demokrasiye, seçmene, millete ve millet iradesine hakaret olduğunu söyledi.

"80 YILDA YAPILAMAYANLAR YAPILDI"
Korkut, "Kılıçdaroğlu'na, gecesini gündüzünü milletin hizmetine hizmetine adayan,
80 yılda yapılamayanları 12 yıla sığdıran, milletin gönlüne taht kuran, dünyanın bile imrenerek takip ettiği bir lidere iftira atmak yerine siyasal ve kişisel gelişimi için Erdoğan'dan istifade etmesi tavsiyesinde bulunuyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Korkut ve beraberindekiler, adliyeye geçerek, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Haber7