Türkiye Basketbol Ligi’nin 7. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 95-69’luk skorla mağlup eden Fenerbahçe Ülker’de maç sonunda açıklamalarda bulunan başantrenör Zeljko Obradovic, ölen Sırp taraftarla ilgili, "Bunun bedeli bir şekilde ödenmeli" dedi.
"BÖYLE ŞEYLERİ UNUTMAMALIYIZ"
Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız maçında bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi hakkında açıklamalarda bulunan Obradovic, “Şu an mesaj vermek için geç kaldık. Bir can yok oldu hayatımızdan. Hepimizin çok önemli bir görevi var. Spor insanları bir araya getiren bir şey olmalı, sorun oluşturan bir şey değil. Şu an ailesine ve bütün çevresine başsağlığı dilemek istiyorum. Hepimizin el birliğiyle çalışıp dünyanın hiçbir ülkesinden böyle bir şey olmaması için çaba göstermemiz gerekiyor. Böyle şeyleri unutmamalıyız. Maalesef hemen unutuluyor. Bunun bedeli bir şekilde ödenmeli. 23 senedir antrenörlük yapıyorum ve böyle şeylere hep önem veririm. Bu sadece spor olarak kalmalı. TBF Başkanı Turgay Demirel’e de çok teşekkür etmek istiyorum. Olaya değer verip hepimizin saygı duruşunda durmasını sağladı” ifadelerini kullandı.
"KENDİMİZE OLAN SAYGIMIZI GÖSTERDİK"
Oynadıkları oyundan memnun olduklarını dile getiren Obradovic, maçın başından sonuna kadar çok ciddi oynadıklarını belirten Obradovic, “Herkese süre vermeye çalıştım. Kendimize olan saygımızı gösterdik. Takımı tebrik ediyorum. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.