HAKAN TARHAN - AMSTERDAM /

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde golsüz tamamlanan Ajax maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Pereira, Ajax'a oranla daha etkili olduklarını belirterek, yakaladıkları pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.

Galibiyetle dönebileceklerini kaydeden Portekizli teknik adam, "Birçok fırsat yakaladık ama bunları gole çeviremedik. Gayet güzel bir karşılaşma oldu. Daha üstün olan taraf bizdik. Galip gelebilirdik. Eğer kazansaydık bence adil bir sonuç olurdu" diye konuştu.

Ajax gibi zorlu bir rakip karşısında üstelik sahalarında bu denli baskılı oynamanın sevindirici olduğuna değinen Pereira, son karşılaşmalara baktığında bunun takımının daha iyiye doğru gittiği yönünde bir fikir verdiğini dile getirdi.

Portekizli çalıştırıcı, rakip sahada daha etkili oynayarak Ajax'tan daha fazla topa sahip olduklarına işaret ederek, aldıkları sonucun kendisini üzdüğünü ve sahadan adil bir skorla ayrılmadıkları düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Pereira, bir soru üzerine son vuruşlarda etkili olamadıklarını dile getirerek, "Her gün bu yöndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha iyi olmak için kenarlardan ortalarda her türlü kombinasyonu deneyerek çalışıyoruz. Belki son pasları iyi veremiyoruz. Bu akşam olduğu gibi gerektiği gibi maçları bitiremiyoruz ama bu maçı sadece kaçırdığımız pozisyonlar üzerinden değerlendirirsek doğru yapmayız" şeklinde konuştu.

hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie de, Ajax karşısında kazanmak istediklerini ancak beraberliğin de kötü bir sonuç olmadığını ifade etti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Robin van Persie, "Baskı her zaman, her maç öncesinde var. Ben her zaman oynadığım takıma elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Bugün kazanmak istiyorduk ama beraberlik de kötü değil. Artık grupta kendi geleceğimizi, kendimiz kontrol edebiliriz. Bu sonucu kötü bulmuyorum, bu gruptan çıkma şansımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı oyuncu Fernandao da, "Zorlu bir maçtı. Takım genel anlamda iyi oynadı. Çalışmaya devam etmeliyiz ve gruptan çıkma konusunda her şey bizim elimizde " dedi.

Maçın genelinde iyi oynadıklarını belirten Fernandao, "Ajax maçının zor olacağını biliyorduk. Takım halinde çalıştık ve mücadele ettik. Zorlu bir maçtı. Tüm takım arkadaşlarımı emekleri nedeniyle tebrik ediyorum. Deplasmanda olmasına rağmen iyi oynadık. Net bir pozisyondan yararlanamadım. Çalışmaya devam etmeliyiz ve gruptan çıkma konusunda her şey bizim elimizde" diye konuştu.

Fernandao, "Bana karşı çok agresif oynadıklarını düşünmüyorum ama bazı fauller vardı. Biz de hata yapabiliyoruz, rakip de yapabiliyor. Bu akşam da güzel bir maç oldu" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Ajax Teknik Direktörü Frank De Boer ise, "Top kazanmada oyuncularım yeterli değildi. Fenerbahçe daha organize göründü. Fenerbahçe'nin oyuncuları, benim oyuncularımdan 7-8 yaş büyüktü ve bu da fizik durumlarına yansıdı. Fenerbahçe'nin en önemli pozisyonu son dakikalardaki Fernandao'nun pozisyonuydu. Biz bu oyunla beraberlikten memnun kalabiliriz" dedi.