ARTVİN (AA) - Borçka Belediyesinde çalışan 30 işçi için toplu sözleşme imzalandı.

Borçka Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi arasında imzalanan toplu sözleşmeyle, 30 işçiye yüzde 20 oranında zam sağlandı.

Borçka Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen imza törenine, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Sekreteri Fikret Göğdemir ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Atan, yaptığı konuşmada, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, "Kanuni ölçüde öngörülen tüm yetkileri kullanarak çalışan işçilerimizin mutlu olacağı bir sözleşme imzaladık. Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa ilçemizdeki insanlar da o kadar mutlu olur" dedi.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Aksakal ise toplu iş sözleşmesinin beklentileri doğrultusunda olduğunu ifade ederek, "Yüzde 20 zamla toplu iş sözleşmesi yaptık. Ayrıca 15 günlük ikramiye aldık. Daha önce Borçka Belediyesinde sendika ikramiyemiz yoktu. Sağolsun Belediye Başkanımız bizi kırmadı, bunun başlangıcını yaptı. Belediye başkanıma ve yardımcısına çok teşekkür etmek istiyorum. Çok şükür burada işçilerimizi memnun eden toplu iş sözleşmemizi yaptık" diye konuştu.