Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla Tokat’ta öğrenciler tarafından coşku ile karşılandı.
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Tokat Şubesi tarafından Mahperi Hatun Kız Meslek Lisesi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Programa konferans vermek üzere gelen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, öğrenciler tarafından coşkusuyla karşılandı. Davul zurna ve halay ekibiyle karşılanan Argon’a Tokat Yazması hediye edildi. Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Argon, öğrencilere Dedesi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı. Selma Argon, 2011 yılından bugüne çağrıldığı her yere gittiğini ifade ederek, “İster üniversite olsun, ister ilkokul olsun; her yaşta gençlere hitap etmeye çalışıyorum. Mehmet Akif’i dedem olarak değil de, Mehmet Akif olarak anlatmaya çabalıyorum. Çünkü dede kısmı benim için özel oluyor ama şunu da ilave etmek isterim. O hepimizin dedesi, bütün çocukların dedesi. Mademki; gençliği Asım’da simgelemiş, Asım’ın gençliğinin sırtında Edirnekapı’ya gitmiş, O hepimizin dedesi diye düşünüyorum. Bütün çocuklar da çok iyi anlamalı, anlayarak anmalı diye düşünüyorum. Çok güzel programlar yapıyorum, gittiğim her yerde çok büyük ilgiyle karşılanıyorum. Son senelerde çok büyük merak var gençlerde” dedi.
SAFAHAT DERS KİTABI OLARAK OKUTULSUN
Safahat’ın ders kitabı olarak okutulmasını dileyen Argon, “En büyük isteğim de bu. Safahat dümdüz bir şiir kitabı değil çünkü. Dedem ne gördüyse onu yazmıştır. Demek ki orada Türkiye’nin onun doğduğundan itibaren ölümüne kadar ki, hatta şu güne kadar olan gerçekleri vardır. İsyanlar vardır, halkın çektikleri vardır, savaşlar vardır. Bir öğreti kitabıdır bence” diye konuştu.
Tarihçi Hasan Akar ise Mehmet Akif Ersoy’un annesi Emine Şerife Hanım’ın Tokatlı olduğunu söyleyerek, Mehmet Akif Ersoy’u da bu mahiyetle Tokatlı olarak gördüklerini söyledi.