Dün toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında mikrofonun ucunu eliyle kapatarak "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" ifadelerini kullanan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sözlerine bugün bir televizyon programında açıklık getirdi. Büyük tepki uyandıran videoya yanıt veren Atalay, "Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan, bizim geçmişimizi bilenler tanır" dedi.

GEÇMİŞİMİZİ BİLENLER TANIR

Atalay konuşmasında şunları söyledi;

Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz.

BEN İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAKLA MÜKELLEFİM

Şimdi bir fabrikaya gidiyoruz. Sağıma geçici işçi, soluma ise kadroya geçen taşeron işçi var. Geçici işçiler, 'Biz sana ne zamandır aidat ödüyoruz, bizim kadroyu halledin' diyor. Solumdaki işçi de 'Maaşlarımızı düzenleyin' diyor. Ben tüm işçilerin haklarını savunmakla mükellefim. Taşeron, geçici işçi, maaş zamları çözülene kadar ben bu sorunları dile getireceğim.

EYT VE ASGARİ ÜCRET DÜZELENE KADAR DİLE GETİRECEĞİZ

'Emeklilikte yaşa takılanlar' meselesini çözene kadar dile getireceğiz. Asgari ücret ve diğer tüm sorunlar çözülene kadar bunları dile getirmeye devam edeceğim.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Türk-İş ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un 200 bin kamu işçisinin toplu sözleşme görüşmesinden dün anlaşma çıkmıştı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya gelen Atalay, mikrofonun ucunu eliyle kapatarak "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" demişti. Atalay'ın bu sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti.