MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için Tokatlı kadınlar eylem yaptı.
Niksar yolu kavşağında çoğu kadınlardan oluşan 200 kişilik grup, 'Siz eşit değilsiniz dedikçe biz öldürülüyoruz, yeter artık. Özge'nin hesabını soracağız' pankartı açtı. Grup daha sonra sık sık 'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Tacize, tecavüze hayır' şeklinde slogan attı. Grup üyeleri daha sonra Cumhuriyet meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca slogan atan gruba, çevrede bulunanlar alkışlarda destek oldu, bazı erkekler de yürüyüşe katıldı. Grupta bulunan 75 yaşındaki 2 torun sahibi Ayşe Çakır, "Kızlarımıza bunu yapan eller kırılsız. Devletimiz bu kanunu değiştirsin idam versin" diye bağırdı.
"ÖZGECAN'IN SUÇU NEYDİ?"
Polisin önlem aldığı eylemde grup adına konuşan Merve Şahindere ise, Özgecan'ın öldürülmesine tepki göstererek, şöyle konuştu:
"Peki Özgecan'ın suçu neydi? Otobüste kimse kalmayınca otobüsten evine ulaşmadan inmemesi mi, yanında erken yokken otobüse binmesi mi, kıyafeti mi, saçımı yoksa güzelliği mi? Özgecan ölüme direnirken tırnaklarını karşısındaki insan görünümlü hayvana geçirdi ve DNA bilgileri bulunmasın diye elleri bileklerinden kesildi. Tüm bunların tek nedeni kadın olmasıydı, üstelik de Türkiye'de kadın olmasıydı. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu cinayetlerin sorumlusu kadınların kahkahasından korkan, 'kadın erkek eşit değildir' diyen, kadın cinayetlerinin hızla artmasına sebep olan zihniyettir. Tacizcileri, tecavüzcüleri, kadın katillerini mahkemede aklayanlar Özgecan'ın asil katilleridir."
Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.

FOTOĞRAFLI