Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - LİG ve Avrupa'da oynadığı son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak.

10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 23 puan ile lider durumda bulunan siyah beyazlıların hedefi zorlu Bursa deplasmanından galibiyetle dönerek liderliği pekiştirmek.

ŞENOL GÜNEŞ, DEFANSIN DAHA AGRESİF OYNAMASINI İSTİYOR

Geçtiğimiz sezon Bursaspor'u çalıştıran ve oynattığı futbol ile taraflı tarafsız bütün kamuoyunun takdirini kazanan Şenol Güneş, Türkiye Kupası'nda final oynattığı Bursaspor'a karşı Beşiktaş'ın başında galibiyet için çıkacak.

Antalya'ya karşı alınan 5-1'lik galibiyetin ardından çıkılan Kasımpaşa ve Lokomotiv Moskova maçlarındaki beraberlikler teknik direktör Şenol Güneş'i, oyuncuları daha fazla uyarmaya itti. Güneş, Kasımpaşa maçında defansta yapılan hataların Lokomotiv Moskova karşılaşmasında da tekrar etmesi ve ceza sahasında kendilerinin daha kalabalık oldukları halde gol yenilmesi üzerine defans oyuncularını özel olarak uyarıyor. Defans dörtlüsünden daha agresif oynamalarını isteyen tecrübeli teknik adam, hücum oyuncuları ile aralarındaki mesafeyi açmamalarını, aksi halde rakibe sürekli hamle şansı verdiklerini tek tek anlatıyor.

Şenol Güneş'in diğer uyarıları ise orta saha ve hücumcularına, bireysellikten kaçınmaları konusunda oldu. Yetenekleri olduğu sürece oyuncunun çalım atmasına çok karışmayan Güneş, ancak bu durumun takım oyununun önüne geçtiği zamanlarda gol pozisyonuna girmede ve Mario Gomez'i topla buluşturmada sıkıntı yaşadıklarını da anlatarak mümkün olan en üst seviyede takım oyunu istediğini bir kez daha hatırlattı.

CEZASI BİTEN ERSAN GÜLÜM YENİDEN İLK 11'E DÖNÜYOR

Beşiktaş'ta geçen hafta sarı kart cezası dolayısıyla oynamayan Ersan Gülüm cezasının bitmesinin ardından Bursaspor maçında yeniden ilk 11'de olacak.

Bursaspor maçının kadrosunu büyük ölçüde belirleyen Şenol Güneş'in savunma ve orta sahada değişikli yapması beklenmiyor. Şenol Güneş'in Bursaspor karşısına defans dörtlüsünde Beck-Rhodolfo-Ersan-İsmail orta alanda Atiba-Oğuzhan, hücum hattında ise Gökhan Töre-Sosa-Quaresma ve Mario Gomez 11'i ile çıkması bekleniyor.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yarın saat 20:15'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.