Adana’da aniden bastıran ve yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış nedeniyle 3 koyun telef olurken, devrilen ağaçlar araçlara zarar verdi. Adli Tıp Kurumu morgunu da su bastı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşamdan sonra Türkiye’nin yağışlı bir havanın etkisine gireceği uyarısını yaptı. Ancak Adana’da öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yağmur şehri felç etti. Fırtınayla birlikte başlayan yağmur ara ara da dolu şeklinde yağdı. Yağmur nedeniyle Adana genelindeki yollar göle dönerken, araçlar zarar gördü. Belediyenin sürdürdüğü alt yapı çalışması nedeniyle yollarda göçük meydana geldi. İl genelinde çok sayıda iş yeri ve evi su basarken, ASKİ ve belediye telefon yağmuruna tutuldu.
Yağmur nedeniyle Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi zemin katını da su bastı. Radyoloji bölümündeki makinaların zarar görmemesi için personel büyük mücadele harcadı. Bu arada Adana Adli Tıp Kurumu morgunu da su bastı. Görevliler çaresizce dışarı çıkarak kurumu su basmasını seyretti. Bir süre sonra gelen itfaiye ekibi, morgdaki ve kurumdaki suları tahliye işlemi başlattı. Morgu su bastığı için otopsisi yapılan cesetler verilemedi. Çocuk hastanesini de su bastı.
KOYUNLAR TELEF OLDU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ
Kurban Bayramı nedeniyle kurban satışına gelen tüccarlar da yağmurdan zarar gördü. Çukurova ilçesinde hayvan pazarında kurban satan Mirza Tekin, akşamda satış yapabilmek için kurbanların olduğu yere yakın bir yere aydınlatma direği yaptırdı. Yağan yağmur nedeniyle aydınlatma direği elektrik kaçırınca 3 koyun elektrik çarpması sonucu telef oldu. Diğer koyunları ise sahipleri zor kurtardı.
Kentte yağmurla birlikte etkili olan fırtınada ağaçlar da devrildi. Cevap Yurdakul Bulvarı’nda 3 ağacın tel örgüleri de yıkarak devrilmesi sonucu altında kalan iki araç zarar gördü.