Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık fiyatlarında oynanan oyunları gündeme getirdi. Başbakanlık döneminden itibaren fındık konusundaki hassas olduğunu ifade den Erdoğan, "Fındık üreticisini alaverecilerin eline bırakmayın" diyerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e seslendi.

'TARIM BAKANLIĞI TEDBİR ALSIN...'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun süre sonra fındık hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, fındık üreticisinin aleverecilerin eline bırakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Çiftçime sesleniyorum. 1 yıl önceden gelip tarlanı satın alanlar konusunda dikkatli olun. Gıda ve Tarım Bakanlığımız tedbirini alması lazım. Planlarımızı buna göre yapacağız" dedi.

'PARA ALAVERECİYE GİDİYOR...'
Başbakanlığı döneminde fındıkta oyunlar oynandığına dikkati çeken Erdoğan, "Ona da alaverici derler. Fındığı depolara yığıp, parasını önceden ödeyenler vardı. Bunlar vatandaşa peşin para verip fındığı alırdı. O zaman arkadaşlara söyledim; bu iş bir yere gidiyor. Gelin devlet olarak depolar kurup, fındığı biz alalım, parasını vatandaşa biz verelim, hiç olmazsa vatandaş sömürülmesin. Vatandaş nedense bazı şeyler o anda aklına yatmıyor mu, ne oluyordu, gene alavericiye gidiyordu. Bu konuda bizim hassas olmamız lazım” diye konuştu.