Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR,(Manisa),() - HAKKARİ ve Iğdır'daki terör saldırıları Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, 5 bin kişinin katıldığı 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' mitingi ve yürüyüşüyle protesto edildi. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, programda konuşması olmamasına rağmen bir şehit annesinin gözyaşlarına dayanamayıp, geldiği platformda konuşup, terörü kınadı. 
Alaşehir Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı düzenlenen mitinge MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları ile alanı dolduran kalabalık, sık sık tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Korkusuz, gruba yaptığı açıklamada Çözüm Süreci'ni eleştirdi. Korkusuz, "PKK, Çözüm Süreci'nde silah stoklamış. Bu itiraf, sürecin mimarı olan kişi tarafından birinci ağızdan deklare edilmiştir. Bu süreçte ordunun elinden operasyon yetkisi alınmış, PKK'nın alan hakimiyeti kurması için bütün koşullar elverişli hale getirilmiştir. Bu rezil politikalar, 'çözüm' adı altında uygulanmış ve PKK Türkiye tarihinde görülmedik ölçüde etkinlik kazanmıştır. Milli güvenliğin sağlanması için 'Demokratik Açılım' adlı ihanet projesinden derhal vazgeçilmelidir. Türk milleti teröre sessiz kalan, yayılmasına fırsat veren bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, canımız tende olduğu sürece hatıralarını yaşatacağımıza ve intikamlarını alacağımıza söz veriyoruz" dedi. 
ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARINA DAYANAMADI 
Programda konuşması olmadığını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da 1997 yılında Hakkari'de şehit olan polis Mert Altıntaş'ın annesi Fadime Altıntaş'ı ağlarken görünce dayanamadığını belirtip, "Yeter artık. Bu anne 18 yıldır ağlıyor. Şehit haberlerinin son olmasını diliyorum. Buna sessiz kalmak hiçbir insana, Müslüman'a yakışmaz. Kan üzerinden siyaset yapmakta kimseye yakışmaz. Siyasi ikballerinizi bir kenara bırakıp, bu vatan evlatlarının kıyılmasına bir son verin. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından grup, Sevgi Yolu güzergahını takip edip, Alaşehir PTT Bank önüne kadar, terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü.

FOTOĞRAFLI