ŞEHİT POLİS, KIRŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın cenazesi, Şanlıurfa’da düzenlenen törenin ardından uçakla Nevşehir’deki Tuzköy Havalimanı’na getirildi. Burada cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, memleketi Kırşehir’in Kaman İlçesine bağlı Yenice Kargın Mahallesi'nde babası Mustafa Yumuşak’ın Türk bayrağı asılan evinin önüne konuldu. Burada okunan Kuran ve yapılan duanın ardından, şehidin tabutu tekbirler arasında cenaze aracından alınarak helallik için babasının evine götürüldü. Bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evden çıkarılan şehit Yumuşak’ın cenazesi, yine tekbirler arasında cenaze aracıyla ikindi namazına ardından mahalle meydanına getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan meydanda Feyyaz Yumuşak için tören düzenlendi ve cenaze namazı kılındı.
Törende, şehit Feyyaz Yumuşak’ın özgeçmişi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajları okundu.  Törene ve cenaze namazına Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, MHP Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, şehidin babası Mustafa Yumuşak, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören sırasında şehidin annesi Bedia Yumuşak’ı 2 kadın polis teselli etmeye çalıştı.
Namazın ardından, şehit polis Yumuşak’ın cenazesi, dualar ve tekbirler eşliğinde mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenk gönderdi.
ZIRHLI ARAÇ EĞİTİMİ GÖRECEKTİ
Bu arada Yumuşak’ın, Sakarya'da zırhlı araç eğitimi göreceğini ve bu eğitime gitmek için bilet aldığı öğrenildi. Yakınları tarafından, Yumuşak’ın doğu görevinin bitimine 1 yıl kaldığı ve dönünce evlenmeyi planladığı belirtildi. Babası Mustafa Yumuşak’ın, Suruç’taki patlamadan sonra oğluyla telefonla görüştüğü ve babasının oğlunu dikkatli olması konusunda uyardığı kaydedildi.
Feyyaz’ın, Bedia ve Mustafa Yumuşak çiftçinin 3 oğullarından en büyüğü olduğu ve Fatih ile Mehmet isminde iki kardeşi olduğu öğrenildi.
Zafer BARIŞ/ KIRŞEHİR ()

FOTOĞRAFLI