İZMİR, ()- TÜRKİYE Yelken Federasyonu'nun 2016 Rio Olimpiyatları için aday sporcu seçtiği milli windsörfçü Dilara Uralp, bu yoldaki en büyük sınavını Umman'da verecek.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin sponsorluğunda olimpiyat hedefine koşan Dilara, 17 Ekim'de Umman'ın başkenti Maskat'ta yapılacak olimpiyat kota yarışlarına, bu ülkede hazırlanıyor. Milli takım kampı için 24 Eylül'de Umman'a giden başarılı sörfçü, "Burada Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Macaristan, Japonya, Hong Kong, Rusya ve Polonya milli takımları da var. Antrenman yaptığım insanlar arasında olimpiyat madalyalı sporcular bulunuyor. Bu da beni motive ediyor" dedi. 

Dilara Uralp, Maskat'ta 17 Ekim'de başlayacak yarışlarda başarılı olarak olimpiyat vizesi alacağına inandığını söylerken, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Dilara'nın bütün etapları başarıyla tamamlayarak Rio'da Türkiye'yi temsil edeceğinden kuşkumuz yok" diye nde konuştu. Öztürk, şöyle devam etti:
"Dilara bizim yüz akımız. Hem ülkemizde hem uluslararası arenada başarılarını yakından izliyoruz. Gençlerimize şimdiden örnek oldu. Deniz sporlarımızın gelişmesi, gençlerimizin denize daha fazla ilgi göstermesi için Dilara gibi semge sporculara ihtiyacımız var. Maddi manevi tüm gücümüzle Dilara'nın yanındayız."   FOTOĞRAFLI