Fatih TURAN/ARSİN(Trabzon), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye ne zaman yerli otomobil yapmak istese birilerinin devreye girdiğini belirterek, "Bir gazetede gördüm, yerli otomobil gereksizmiş. Bu kafayla giderseniz daha çok uzun yıllar yerli otomobil hasreti çekilir” dedi.
Öğle saatlerinde Trabzon’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Arsin ilçesinde yapımı planlanan yatırım adası tanıtım törenine katıldı. Türkiye’nin son 13 yılda önemli bir sıçrama yaptığını belirten Işık,”Türkiye’nin artık dünyada ilkleri gerçekleştiren bir ülke konumuna geldiğini gören bazı çevreler bir yerden düğmeye bastılar ve o gün bugündür Türkiye maalesef enerjisini bazı gereksiz işlere harcamak durumunda kalıyor. Bu ülkede ne zaman bir milli hamle olsa, milli şahlanış olsa mutlaka birileri devreye giriyor ve bunu kırmak için elinden geleni yapıyor. Bunu yaparken hep sureti haktan görünmeye çalışıyor” dedi.
YERLİ OTOMOBİL TARTIŞMASINA TEPKİ
Yerli otomobil tartışmalarına da değinen Bakan Işık şöyle konuştu:
“Yerli otomobil tartışması var. İnanın tam bir turnusol görevi gördü. Bu ülke kendi otomobilini üretemez mi? Bu ülkenin birikimi bir otomobil yapmaya yetmez mi? Çok rahatlıkla yeter. Peki, bugüne kadar niye yapamadı? İşte o sureti haktan görünüp her milli olayı sabote etmeyi kendine görev bilen mihraklar yüzünden yapamadı. Türkiye ne zaman yapmak isterse birileri devreye giriyor ve maalesef devşirme basını da kullanarak bu projeleri engellemeye çalışıyor. Dün bir gazetede gördüm, yerli otomobil gereksizmiş. Bu kafayla giderseniz daha çok uzun yıllar yerli otomobil hasreti çekilir. Bizim de dünya yollarında bir otomobilimiz olsa. Amerika’ya gittiğimizde otomobilimizi görsek, gururlansak. Türkiye’de kendi aracımıza binsek. Dünyanın her yerinde bizim aracımız satılsa. Ülkenin her insanı bundan hem iftihar etse hem de orada ortaya çıkan katma değerden, üretimden pay alsa kötü mü olur? Biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yerli otomobili çalışmasını kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. En büyük desteğimiz halkımızdır.”
TERÖR DİZ ÇÖKÜP SİLAH BIRAKMALI
Terörle mücadelenin kararlıkla sürdüğünü ve terör örgütünün diz çöküp silahları bırakması gerektiğini dile getiren Bakan Işık sözlerini şöyle tamamladı:
"Şu günlerde terörle çok mücadele ediyoruz. Hain örgüt ve örgütler Türkiye’nin istikrarını hedef alan pek çok eylem yapıyorlar. Terör örgütüne art arda darbe vurmaya devam ediliyor. Eskiden olduğu gibi Kandil rastgele bombalanmıyor. Göktürk-2 uydusunu biz yaptık. Göktürk-2 uydusu 2.5 günde bir Kandil’in üzerinden geçiyor. O 2.5 günde orada herhangi bir fiziki farklılaşma tespit ettiğinde bilgisayar yazılım ile onun ne olduğuna bakılıyor. Ondan sonra nokta atışıyla F-16 uçaklarımız oraları yerle bir ediyor. Artık terör örgütünün bir tek yolu var, diz çökecek, silahı bırakacak. Sonra ‘ben Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü kabul ettim’ diyecek. O sözü söyleyene kadar bu mücadele devam edecek."

Bakan Işık, daha sonra Gümüşhane’ye hareket etti.

FOTOĞRAFLI