Mevcut Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ve bu kararın uygulanmasına ilişkin tebliğ ile Yatırım Teşvik Belgesi müracaatlarında aranan bilgi ve belgeler sadeleştirildi.

‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’, 1 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre bu değişiklikle, mevcut Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ve bu kararın uygulanmasına ilişkin tebliğ ile Yatırım Teşvik Belgesi müracaatlarında aranan bilgi ve belgeler sadeleştirildi.

İlaveten, yatırım teşvik mevzuatı hükümlerince yatırım kapsamında sağlanan desteklerin bir kısmı yatırım tamamlama vizesi işlemlerinin ardından başlatılma olup, yatırımcıların desteklerden daha hızlı faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla yatırım tamamlama vize işlemlerinde kolaylaştırıcı değişiklikler yapıldı. İlgili düzenleme ile hem yatırımcılarımızın söz konusu desteklerden süratle yararlandırılması hem de bürokratik süreçlerin kısaltılması amaçlandı.