Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde oturan, 37 yaşındaki Aynur Özoğlu, işleri kötüye giden eşine yardım etmek için 6 ay önce başlattığı kaynakçılıktan vazgeçemiyor.
Karacabey İlçesi’nde Aynur Özoğlu, yaptığı iş ile görenlerin şaşırtıyor. 3 yıldan bu yana Karacabey Sanayi Sitesi'nde paslanmaz metal ve kaynak işleri üzerine dükkan işleten kocasına çay ve telefonlara bakarak yardımda bulamak üzere işe başlayan Özoğlu, aradan geçen sürede eşi gibi kendisi de kaynak ustalığının yanı sıra diğer makinaları da kullanmaya başladı. Aynur Özoğlu, eşi Engin özoğlu'nun işi bozulduğu için çalışmaya başladığını ve sonrasında azmedip işi öğrenerek ona yardımcı olduğunu söyledi. Eşinin dükkanı açtığında çok zorlandığını belirten Aynur Özoğlu, şöyle dedi:
"Engin eleman bulmakta sıkıntı çekiyordu. Maddi sorunlarımızda vardı. Ben buraya ona  destek olmak için geldim. Telefonlara bakmaya, çay yapmaya ve elemanlara yemek yapıyordum. Sonrasında punta atmaya ve kaynak yapmaya başladım. Şimdi ise dükkandaki tüm makinaları kullanabiliyorum. Kaynakçılık yapmak bayanlar için zor gibi gelebilir ama kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Şu anda bütün sıkıntıları aştık."
Çalışmak isteyen kadınlara da seslenen Özoğlu, "Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yok. Kollarını sıvasınlar ve işin başına geçsinler. Ailem ve arkadaşlarım da bana çok yardımcı oldu. Bütün zorlukları beraber yendik. Şu an da güzel paralar kazanmaya başladık. En önemlisi dükkanı kapamaktan vazgeçtik. Oğlumuzun da eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya başladık" diye konuştu.
İlk başlarda kaynak yapmanın zor olduğunu, personel eksikliğinden dolayı zamanla işlere alıştığını ifade eden Özoğlu, yaptığı işten zevk aldığını, artık bütün işi kendisinin yapmak istediğini dile getirdi.
Eşiyle çalışıyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Engin Özoğlu da, "3 yıldır kendi dükkanımızı işletiyorum. 6 aydır eşim ile çalışıyorum. Aynur şu anda tüm işi öğrendi. Böylece hem daha fazla iş yapıyoruz hemde maliyetimizi düşürüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI