Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaşanabilecek her türlü sorunda telefonla kendilerine ulaşılmasını istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Karlıova Kalencik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Kahvaltıda öğrencilerin sorunlarını dinleyip, sohbet de eden Sarı, “Burada devletimizin sağladığı imkanları gördük. Pansiyonlarda sunulan hizmet standardını çok iyi duruma geldiğini beraber görmüş olduk. Burada her türlü imkan bulunmakta ve en önemlisi bizler sizlerin yanınızdayız. Bir eksiğiniz bir probleminiz olduğunda size sadece bir telefon kadar uzağız. Şu an hepiniz gençsiniz şimdiki çalışmalarınızın karşılığını yarın gerçek hayata atıldığınız zaman alacaksınız. Sizleri ileride amir, müdür, vali statülerinde güzel yerlerde görmek bizleri çok mutlu edecek. Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu. Sizler bu konuda şanslısınız ve bu şansınızı iyi değerlendirmenizi istiyorum. Sizlerin burada mutlu olması bizleri de mutlu ediyor” dedi.
Daha sonra beraberindekilerle birlikte okulu gezerek fiziki yapı ve donanımıyla ilgili incelemelerde bulunan Sarı, idareci ve öğretmenlerle bir araya gelerek, okulun ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Buradaki temasların ardından okuldan ayrılan Sarı, daha sonra Karlıova Taşlıçay ve Kargapazarı Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.