SAMSUN (AA) - Samsun'da AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır'da darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine tepki gösterdi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı bazı sendikaların üyelerinin de katıldığı eylemde protestocular "İslami hareket engellenemez" yazılı pankartlar taşıdı.

AK Parti Samsun Gençlik kolları Başkanı Caner Göktepe, grup adına yaptığı açıklamada, verilen idam cezalarının hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı anlamına geldiğini söyledi.

Halkın oylarıyla seçilen bir lideri ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmenin açıkça bir cinayet olduğunu söyleyen Göktepe, şunları kaydetti:

''Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan, liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak; Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır. Bugün Ak Parti Gençlik kolları olarak, Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, her zulme karşı durduğumuzu haykırmak, ve zalimlerin er geç devrileceğini hatırlatmak için her zaman mücadelemize devam edeceğiz.''

Slogan atan grup açıklamanın ardından dağıldı.